tiistai 31. heinäkuuta 2012

Mansikka-raparperirahkakääretorttu

Pääsin kokeilemaan Arlan uutuustuotteita ilmaiseksi :) Tämän kääretortun täytteeseen testasin Arlan mansikka-raparperirahkaa. Samalla kokeilin brush embroidery-tekniikkaa kuvioinnissa. Rahkatäytteen alle voisi levittää esim. mansikka- tai raparperihilloa, mutta maukasta on näinkin.


4 munaa
1 ½ dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1 ½ tl leivinjauhetta

Täyte:
2 ½ dl Flora Vispiä
1 prk Arlan mansikka-raparperirahkaa
½ dl vaniljakreemijauhetta
(mansikka-tai raparperihilloa)

Kuorrutus:
marsipaania

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää muna-sokerivaahtoon.
Paista pohjaa leivinpaperilla vuoratulla uunipellillä 225 asteessa 6-8 min.
Kumoa pohja leivinpaperille, jonka päälle olet ripotellut sokeria. Irrota päällimmäinen kääretorttupohjassa kiinni oleva paperi.
Valmista täyte: Vatkaa hieman Flora Vispiä ja sekoita joukkoon vaniljakreemijauhe. Vatkaa seos vaahdoksi. Lisää vaahtoon rahka. Sekoita hyvin.
Kostuta jäähtynyt pohja vanilja-maidolla (1 dl maitoa + 2 tl vaniljasokeria). Levitä täyte pohjalle. Jätä täytettä hieman kääretortun päälle, jotta siitä saadaan tartuntapohja marsipaanille.
Kauli marsipaani ja siirrä se kääretortun päälle.
Valmista pikeeri ja pursottele sillä kuvioita pintaan.

3 kommenttia:

  1. Nätitt koristeet! Brush embroidery-tekniikkaa en olekaan vielä ehtinyt kokeilla. Monissa blogeissa tosin nähnyt. Kaunista :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos :) Ensi kerralla täytyy tehdä himpun verran juoksevampaa pikeeriä, niin pärjää paremmin siveltimen kanssa sille.

    VastaaPoista