lauantai 3. marraskuuta 2012

Banoffee-torttu



Pohja:
300 g Digestive-keksejä
100 g voita

Täyte:
397 g kondensoitua maitoa
2 banaania
2-3 dl vispikermaa
2 tl vaniljasokeria
kaakaojauhetta
  1. Murustele keksit ja sekoita ne sulatetun voin kanssa hyvin sekaisin.
  2. Pingota 18 cm:n irtopohjavuoan pohjlle leivinpaperi ja taputtele keksivoi-seos vuoan pohjalle ja hieman reunoille, nosta jääkaappiin jähmettymään siksi aikaa kun valmistat toffeen kondensoidusta maidosta.
  3. Irrota etiketit purkista ja laita se vesikattilaan kiehumaan alhaiselle lämmölle noin 3 tunniksi. Tänä aikana se tiivistyy ja muuttuu toffeeksi.
  4. Kolmen tunnin päästä aukaise säilykepurkki ja kaada se pohjan päälle, levitä tasaiseksi. Nosta jääkaappiin tai pakkaseen että seos jäähtyy.
  5. Vaahdota kerma ja mausta se vaniljasokerilla.
  6. Pilko yksi banaani toffeen päälle, peitä torttu kermavaahdolla ja pilko toinen banaani kermavaahdon päälle.
  7. Sihtaa lopuksi kaakaojauhetta tortun päälle ja herkuttele!
Tämä todella herkullinen ohje on peräisin Ulla Svenskin Lempileivonnaiset-kirjasta.

2 kommenttia:

  1. Nam, näyttää todella herkulliselta! Minulla onkin juuri nyt lainassa toi Ulla Svenskin kirja ja siellä tämän ohjeen näin. Olen jo kauan miettinyt tekeväni tätä, mutta kondensoitu maito muodostuu aina ongelmaksi. Osaisitko neuvoa, mistä sitä saa ja, kuinka paljon se maksaa? Ja nyt vielä joulunaikana kun moniin fudgeleivonnaisiin tarvitaan sitä myös, joten olisi senkin takia hyvä tietää :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen kokeilemaan Nora, sillä tykkäät varmasti tämän leivonnaisen mausta :) Kondensoitua maitoa myydään ihan tavallisissa ruokakaupoissa ja -marketeissa. Se myydään säilykepurkeissa, joten kannattaa katsella ensin leivontatarvikehyllyiltä ja sitten säilykkeistä. Hinta on muistaakseni alle 4 e.

      Poista