sunnuntai 11. marraskuuta 2012

Daim-valkosuklaakakku

Isänpäiväkahveille takuuvarmaa herkkua Hellapoliisin ohjeella.


Pohja:
200 g Domino Vanilja -täytekeksejä murustettuna
75 g margariinia tai voita sulatettuna
2 rkl kahvia tai maitoa


Täyte:
2 1/2 dl vispikermaa tai vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
100-130 g valkosuklaata
250 g maitorahkaa tai tuorejuustoa
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
4 liivatetta
2 rkl sitruunamehua
1 1/2  isoa Daim -suklaapatukkaa rouhittuna (= 3 palaa)

Sekoita keksinmurut, sulatettu rasva ja kahvi tai maito. Painele seos leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan.
Laita liivatteet likoamaan runsaaseen kylmään veteen.
Vatkaa kerma vaahdoksi, mausta sokerilla ja vaniljasokerilla, lisää rahka. Kääntele joukkoon sulatettu suklaa, lisää sitruunamehu ja daimmurut.
Sulata liivatteet tilkkaan kiehuvaa vettä, anna jäähtyä pieni hetki. Kaada liivateneste seokseen ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Kaada täyte vuokaan murupohjan päälle, anna hyytyä 2-4 tuntia tai yön yli.

2 kommenttia:

  1. Tosiaan takuuvarma, maistuu aina!! Nams!!

    VastaaPoista
  2. oijoi miten makoisan näköinen ja -kuuloinen!! Pitää kokeilla!!

    VastaaPoista