sunnuntai 6. tammikuuta 2013

Pätkis-muffinit valkosuklaakuorrutuksella

Oikeastaan nämä ovat kolmen suklaan muffineja, sillä päällä on vielä ripaus tummaa suklaata koristeraitoina.


12 kpl isoja


1 Pätkis Mini Bites -pussi
150 g margariinia
1 ½ dl sokeria
2 munaa
3 ½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 ½ rkl kaakaojauhetta
1 ½ dl maitoa tai kermaa

Leikkaa puolet Pätkis-pussin suklaista rouheeksi ja säästä loput muffinssien sydämiksi. Vaahdota margariini ja sokeri. Lisää munat yksitellen. Yhdistä kuivat aineet ja lisää taikinaan maidon/kerman kanssa. Lisää lopuksi rouhe nuolijalla sekoittaen. Nosta lusikalla nokare taikinaa muffinssivuokaan, aseta päälle yksi mini-Pätkis ja peitä taikinalla. Paista 225 asteessa 12-15 min.


Kuorrute:
60 g voita
200 g Philadelphia-juustoa
2,5 dl tomusokeria
3 tl vaniljasokeria
200 g valkosuklaata

6-8 palaa tummaa suklaata sulatettuna koristelua varten

Valmista kuorrute. Sekoita pehmeä voi tuorejuuston kanssa. Lisää joukkoon sokerit ja sulatettu, jäähdytetty valkosuklaa. Sekoita kuorrute tasaiseksi massaksi.
Pursota jäähtyneiden muffinien päälle. Laita leivonnaiset jääkaappiin, niin kuorrute jähmettyy.

Koristele lopuksi muutamalla raidalla tummaa suklaata.

Muffinien ohje Kinuskikissalta, kuorrute Passion for baking- blogista.

6 kommenttia:

  1. Nam mitä herkkuja! Ihan ehdottomasti menee kokeiluun.

    VastaaPoista
  2. Nämä ovat myös omia lemppareita, etenkin kun keksin kokeilla vielä tuota kuorrutusta päälle :) Oikein mainioita suklaanystävän hemmotteluhetkiin <3

    VastaaPoista
  3. Nää oli ihan taivaallisen hyviä... :-) :-D

    VastaaPoista
  4. Kiitos! Tulipa taas itsekin herkuteltua näillä synttärien aikaan ;)

    VastaaPoista
  5. Voiko kuorrutteen tehdä ilman tuota juustoa? :)

    VastaaPoista
  6. Uskoisin, että tuorejuusto tekee kuorrutteesta tönkömpää, mutta kokeilemallahan tuo selviää ;)
    Tomusokeria ei varmaan tarvitse silloin ihan noin paljoa...

    VastaaPoista