sunnuntai 10. maaliskuuta 2013

Suklaapizza

Tämä ohje osui silmiini Elämä makeaksi-blogissa. Se näytti niin herkulliselle, että sitä täytyi kokeilla. Esikuvana tälle suklaiselle makupalalle on varmasti ollut Almondyn Daim-kakku.



pohja:

2 kananmunaa
1 ½ dl sokeria
1 ½ dl vehnäjauhoja
½ tl leivinjauhetta
1-2 tl pikakahvijauhetta
1 rkl kaakaojauhetta
50 g voita

täyte:

5 dl vettä
2 dl vaniljakreemijauhetta
100 g valkosuklaata

kuorrutus:

200 g Daim-suklaata
1 dl kuohukermaa
1 pss Daim-rakeita
  1. Vaahdota kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja sihtaa massan joukkoon. Lisää lopuksi varovasti sekoittaen sulatettu voi.
  2. Paista pohja leivinpaperilla vuoratun halkaisijaltaan 28 cm piirakkavuoassa uunin alatasolla 200 asteessa noin 15 minuuttia. Kumoa hieman jäähtynyt pohja.
  3. Pohja on aika ohut, joten halkaise se varovasti sahalaitaveitsellä kahteen osaan.
  4. Valmista täyte vatkaamalla kylmään veteen vaniljakreemijauhe. Sekoita joukkoon sulatettu valkosuklaa.
  5. Levitä pohjan päälle noin puolet täytteestä, nosta toinen levy päälle ja levitä sille loppu täyte.  Nosta pakastimeen kuorrutteen valmistamisen ajaksi.
  6. Laita kuohukerma kattilaan ja lisää joukkoon paloiteltu Daim-suklaalevy. Anna suklaan sulaa  ja sekoita seosta varovasti.
  7. Ripota Daim-rakeet ”pizzan” päälle ja kaada kuorrute pinnalle.


7 kommenttia:

  1. Onpa herkullinen pizza =)
    Se kaupan Daim-kakku on niin kovin pieni... tässä olisi jo enemmän syötävää ;)

    VastaaPoista
  2. Osuit Kirsi naulan kantaan :) Tein pohjan tuplana halkaisijaltaan 30 cm irtopohjavuokaan. Täytteet ja kuorrutukset riittävät siihenkin ihan tuollaisenaan. Tätä teen ehdottomasti uudelleenkin!

    VastaaPoista
  3. Minäkin kokeilin tätä. =) Tosi monessa blogissa ollut nyt tämä ohje. ;) Itse hieman petyin makuun, mutta kokeilemisen arvoinen.

    VastaaPoista
  4. Minäkin tätä kerran kokeilin, mutta en saanut kakkua näyttämään yhtä kauniilta! :) Sulasuklaa valui ympäriämpäri ja lopputulos oli se, että suklaata oli enemmän kakkualustalla kuin kakun päällä. ;) No, onneksi se ei makua haitannut! :)

    VastaaPoista
  5. Sama vika tässäkin, kuten kuvasta näkyy... Kinuskit valuivat kiitettävästi pöydälle, mutta innokkaita pöydän putsaajia kyllä riitti ympärillä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En ole kokeillut mutta on aivan pakko kokeilla kuulostaa ja näyttää niin hyvälle luin reseptin vasta äsken :) ja kivoja kommentteja!!!

      Poista