sunnuntai 5. toukokuuta 2013

Seeprakakku

Näitä kakkuja näkee paljon amerikkalaisissa leivontablogeissa. Innostuin myös itse kokeilemaan, sillä tekniikka on helppo. Kakun juju piilee hauskassa seepramaisessa kuvioinnissa.


4 munaa
2,5 dl sokeria
2,5 dl maitoa
2,5 dl öljyä
4 3/4 dl vehnäjauhoja
2 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
2 rkl kaakaota

Kuorrute:

2 dl tomusokeria
1 rkl kaakaojauhetta
1 tl vaniljasokeria
25 g sulatettua voita
3 rkl vahvaa kahvijuomaa

Vaahdota munat ja sokeri. Lisää joukkoon maitoa ja öljy. Sekoita keskenään vehnäjauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri. Lisää ne taikinan joukkoon. Jaa taikina kahteen osaan. Sekoita toiseen kaakaojauhe siivilän läpi.

Voitele ja jauhota 24 cm:n irtopohjavuoka. Laita keskelle vuokaa 3 rkl vaaleaa kakkutaikinaa. Seuraavaksi lisää sen päälle 3 rkl tummaa kakkutaikinaa. Jatka näin vuorotellen, kunnes taikinat loppuvat. Taikina leviää itsestään kohti vuoan reunoja ja näytää lopuksi sisäkkäisiltä ympyröiltä, kuten tikkataulussa.



Paista 175 asteessa n. 45 - 50 min.

Valmista kuorrute. Sekoita kuivat aineet ja lisää sulatettu rasva sekä kahvi. Levitä jäähtyneen kakun päälle.

9 kommenttia:

  1. Kakussa on upeat raidat!! Ihanan suklainen, maistuisi!!

    VastaaPoista
  2. Kiitos! Maku oli kovasti mieleen, joten varmasti teen tätä toistekin.

    VastaaPoista
  3. Tämä oli kiva kakku tekotavaltaan ja rakenne oli kans kivan pehmoinen....kokeilin viime viikolla. Oletko tehnyt tätä kakkua niin että olisit käyttänyt voita taikinassakin? Kaipasin voin suolaisuutta mauksi tai voisihan sitä laittaa pikku ripsauksen ihan suolaa... kuorrutusta en tehnyt, sillä söimme kakun ihan omalla porukalla ja meillä makean ei tarvitse olla niin kovin makeaa.

    VastaaPoista
  4. En ole kokeillut tätä reseptiä vielä voin kanssa. Tämä oli eka kerta itsellekin kyseisen ohjeen testailussa. Täytyy joskus muistaa sulattaa 250 g voita ja korvata tuo öljymäärä sillä. Ei varmaan hullumpi idea :)

    VastaaPoista
  5. Hei!
    Etsin seeprakakun ohjetta, ja täältähän tämä löytyi. Osaatko sanoa voiko kakun tehdä muutaman päivän ennen tarjoamista? Jos kuorruttaisi tarjoamispäivänä...

    VastaaPoista
  6. Kyllä uskoisin sen onnistuvan vallan mainiosti. Kannattaa varmaan pussittaa kakku, ettei vaan kuivu. Pakastin itse kuvassa näkyvästä kakusta puolet ja senkin kakku kesti oikein hyvin.

    VastaaPoista
  7. Mikähän mulla meni kakun teossa pieleen, kun raitoja ei tullut ollenkaan..?! Omasta mielestäni tein ihan ohjeen mukaan, ja uuniin laitettaessa näytti kyllä tikkataululta, mutta ei enää paiston jälkeen. Kakun vaalea osa muuttui uunissa aika tummaksi sisältäpäin, vaikka ei kakku kuitenkaan palanut tai ollut edes liian kauan uunissa, ja sisäpuoli oli aivan raidaton. Maku oli kyllä hyvä mutta olisin halunnut saada myös hienon ulkonäön!

    VastaaPoista
  8. Onpa harmillista :( Käytithän tummaa kaakaojauhetta..? Onneksi edes maku oli kohdillaan.

    VastaaPoista