maanantai 17. kesäkuuta 2013

Mehevät suklaacupcaket

Kaapissa pyöri vielä joitain joulusuklaita, joten oli korkea aika päästä niistä eroon :) Heräsi ajatus käyttää niitä leivonnaisten suklaasydäminä.

Löysin Bruno-muffinivuokapakkauksesta isojen muffinien ohjeen, jota päätin kokeilla.



Käytin näitä Lindtin suklaakuulia:




200 g voita
2½ dl sokeria
3 munaa
½ dl kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
4½ dl vehnäjauhoja
(150 g tummaa suklaata rouhittuna) 
2 dl maitoa

Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää munat yksitellen.
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää seokseen. Lisää lopuksi maito.
Jaa taikina kymmeneen isoon muffinivuokaan. Paina jokaisen muffinin keskelle suklaakonvehti.
Paista 225 asteessa n. 15-20 min.

Kuorrutus:

150 g margariinia tai voita
3 rkl kaakaojauhetta
1½ dl tomusokeria
3 rkl vahvaa kahvia
1 rkl vaniljasokeria

Mittaa kulhoon pehmennyt rasva ja muut aineet. Vatkaa vatkaimella voimakkaasti ainekset sekaisin. Pursottele kuorrute jäähtyneiden muffinssien päälle.
Mikäli haluat kuorrutetta runsaammin, tee sitä kaksinkertainen annos.


1 kommentti: