perjantai 5. heinäkuuta 2013

Mustikkajuustokakku

Tämä juustokakkuresepti on yksi suosikeistani. Kakku on myös korkea, joten siitä riittää myös isommalle porukalle :)



Pohja:

125 g voita
1½ dl sokeria
1 muna
2½ dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
½ tl leivinjauhetta

Täyte:

600 g maustamatonta tuorejuustoa
1½ dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
3 munaa
1 dl kermaa
1 dl maissitärkkelystä
5 dl marjoja (mustikkaa, vadelmaa tms.)

Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää muna. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää ne edellisiin ja sekoita tasainen massa.
Peitä irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla ja voitele reuna. Taputtele taikina vuokaan.
Mausta tuorejuusto sokerilla ja vaniljasokerilla. Lisää munat, kerma sekä maissitärkkelys. Sekoita täyte hyvin. Lisää marjat varovasti joukkoon. Kaada täyte taikinan päälle vuokaan.
Paista 175 asteessa n. 45 min. Kytke lämpö pois ja jätä kakku uuniin vielä puolen tunnin ajaksi. Jäähdytä ja tarjoa.

(Seura-lehti)

8 kommenttia:

  1. Onpa ihanan näköinen! :) Olen jo pitkään suunnitellut kokeilevani paistettavaa mustikkajuustokakkua joten palailen tänne kun hyvä hetki koittaa :)

    VastaaPoista
  2. Minkä kokoseen vuokaan on tehty tämä kakku?

    VastaaPoista
  3. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  4. Kiitos vastauksesta. Tein 18 cm vuokaan puolikkaan ohjeen ja tuli ihan sopivasti.

    VastaaPoista
  5. Kiva kuulla! Toivottavasti tykkäsit mausta. Tämä on yksi meidän lemppareista :)

    VastaaPoista
  6. Oii, olen tehnyt tätä jo useamman kerran, ja tykkään kyllä. Tein 22 cm vuokaan tuollaisell ohjeella ja riitti kyllä. On muuten ihana lukea blogia, jossa on näin hyvälaatuiset ja hienot kuvat : )

    VastaaPoista
  7. Voi kiitos! Jos en itse ehdi näpsäisemään kuvaa, perheen nuoret ovat innokkaita valokuvaamaan. Taitavat olla teknisesti enemmän perillä kuvaustouhuista kuin minä... :)

    VastaaPoista