maanantai 24. maaliskuuta 2014

Mango-valkosuklaakakku

Tämän keväisen juustokakun ohje on Koko Suomi leipoo-sivustolta (muokkasin sitä hieman). Pieniä teknisiä ongelmia oli tämän tekemisen kanssa. Makuun hankaluudet eivät vaikuttaneet, mutta ulkonäkö ei ole parasta mahdollista laatua tällä kertaa :)


Pohja:
 
¾ pkt digestive -keksejä
100 g voita

Murskaa keksit ja sulata voi, sekoita keskenään. Kaada irtopohjavuokaan, jossa pohjalla leivinpaperi. Tasoita.

Valkosuklaamousse:

4 liivatetta 
200-250 g valkosuklaata
4-5 dl kermaa
300 g mascarpone-juustoa
1/3 dl sokeria 

Vatkaa kerma vaahdoksi. Sulata suklaa ja sekoita mascarpone joukkoon. Kiehauta tilkka vettä ja liota siihen vedessä pehmenneet liivatelehdet. Laita kaikki sekaisin ja kaada leivinpaperilla pohjustettuun irtopohjavuokaan. Levitä myös reunaan leivinpaperisuikale, jotta kakku on helpompi irrottaa.

Mangotäyte:
 
4 dl kermaa
200 g mascarpone-juustoa
6 liivatetta
1 sitruunan mehu
3 tlk mangosiivuja
1/2 dl sokeria
(vähän keltaista pastaväriä)

Vatkaa kerma, lisää tuorejuustot ja mangot murskattuina. Purista sitruuna, kiehauta neste ja liota siihen kylmässä vedessä lionneet liivatteet. Sekoita moussen joukkoon. Kaada vuokaan valkosuklaatäytteen päälle. Anna hyytyä jääkaapissa ja koristele.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti