sunnuntai 11. toukokuuta 2014

Mustikka-valkosuklaajuustokakku

Juustokakkua äitienpäivään :)
Kakku näyttää hileiselle, koska hyydytin sen pakastimessa.




Pohja
150 g mustikka-kaurakeksejä
  50 g voita sulatettuna

Täyte 1
150 g valkosuklaata
2,5 dl vispikermaa
3 liivatetta

Täyte 2
3 dl mustikoita soseutettuna 
2,5 dl vanilla cremeä
1 prk maustamatonta tuorejuustoa
3 liivatetta
½ dl sokeria


Murskaa keksit ja sekoita sulatetun voin kanssa. Painele seos irtopohjavuokaan (24cm).
Sulata valkosuklaa, vatkaa kerma ja liota liivatteet kylmässä vedessä. Sekoita jäähtynyt valkosuklaa kerman kanssa ja liota liivatteet 3 rkl kiehuvaa vettä. Lisää liivatteet seokseen hyvin sekoittaen. Kaada valkosuklaatäyte kakun päälle ja anna jähmettyä jääkaapissa vajaa tunti.
Soseuta mustikat ja sekoita tuorejuuston ja sokerin kanssa. Vatkaa vanilla creme ja yhdistä seokset. Tee liivatteelle kuten edellä ja sekoita joukkoon. Kaada mustikkatäyte kakun päälle ja anna jähmettyä hyvin jääkaapissa ennen tarjoilua.


Ohje löytyi täältä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti