perjantai 29. elokuuta 2014

Puolukkakääretorttu

Syksyn satoa vähitellen myös kahvipöytään. Ruisjauhot antavat mukavaa makua pohjaan ja sopivat muutenkin hyvin puolukan kaveriksi. Täytteen banaani taittaa hieman puolukan kirpeyttä.





4 kananmunaa
1 1/2 dl sokeria
1 dl ruisjauhoja
1/2 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta

Täyte

2,5 dl vispikermaa
250 g rahkaa
3 dl puolukoita
3/4 dl sokeria
1 tl vanilliinisokeria 
1 banaani

Koristeluun

puolukoita



Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään ja yhdistä vaahtoon kevyesti sekoittaen. Levitä taikina uunipannulle leivinpaperin päälle. Paista 225 asteessa noin 5-6 minuuttia. Ripottele leivinpaperille sokeria tai kauraleseitä ja kumoa kypsä torttu paperille. Irrota paistopaperi ja anna levyn jäähtyä.

Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää vaahtoon rahka ja kokonaiset puolukat. Mausta sokerilla ja vanilliinisokerilla. Levitä täyte tortulle, ripottele täytteen päälle banaaninpalat ja kääri rullalle. Aseta kääretorttu tarjoilulautaselle, levitä loput täytteestä pinnalle ja koristele puolukoilla.



(resepti K-ruoka.fi pienillä muokkauksilla)

5 kommenttia:

  1. Kiitos tästä reseptistä! Lapin reissulta tarttui matkaan muutama litra puolukkaa, tähän saisin niitä hukattua jonkun verran! :)

    VastaaPoista
  2. Tämä torttu maistui hyvin myös niille, joiden lempimarjoihin puolukka ei lukeudu. Tarjolla oli myös kinuskikastiketta tämän kanssa :)

    VastaaPoista
  3. Minun puolukat ovat vielä metsässä, mutta kunhan niitä saan, tätä voisi testailla! :) Lisään blogisi omalle blogilistalleni!

    VastaaPoista
  4. Kiva kulla, Nina! Minäkin lähden heti vierailemaan blogissasi :)

    VastaaPoista