Tähän kakkuun meni reilusti suklaata, joten se on todellakin nimensä mukainen. Kakkupohja ei ole perinteinen sokerikakkupohja, vaan enemmän kahvikakkumainen.
n. 20 hlölle
Pohja:
3 dl maitoa
1 tl omenaviinietikkaa
2 munaa
2 ½ dl vahvaa kahvia
225 g voita sulatettuna
7 ½ dl vehnäjauhoja
2 1/4 dl tummaa kaakaojauhetta
2 1/4 tl ruokasoodaa
2 1/4 tl leivinjauhetta
2 1/4 tl vaniljasokeria
4 dl sokeria
½ tl suolaa
Täyte:
4 dl vispikermaa
200 g valkosuklaata
1 tl vaniljasokeria
Kuorrutus:
6 dl vispikermaa
420 g tummaa suklaata
Sekoita nesteet keskenään. Sen jälkeen sekoita kuivat aineet huolella ja lisää ne nesteeseen siivilän läpi. Älä sekoita taikinaa liikaa, ettei siitä tule mureneva.
Paista pohjaa 175 asteessa n. reilu tunti (vuoan halkaisija 24 cm). Anna pohjan levätä vuoassa n. 5 min, kumoa sen jälkeen leivinpaperille ja kääri kelmuun tai pussiin. Näin pohjasta tulee mehevä.
Jaa kakkupohja neljään osaan. Sulata suklaa täytettä varten vesihauteessa. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää vaniljasokeri. Sekoita suklaasula kermavaahtoon. Levitä täytettä kakkulevyille.
Valmista kuorrutus: kuumenna kerma kattilassa, mutta älä anna sen kiehua! Lisää paloiteltu suklaa sulamaan kerman joukkoon. Sekoita.
Jäähdytä jääkaapissa seuraavaan päivään. Vatkaa kuohkeaksi ja levitä kakun pinnalle.
(Herkkuleivonta-lehti 1/14)
sunnuntai 18. toukokuuta 2014
sunnuntai 11. toukokuuta 2014
Mustikka-valkosuklaajuustokakku
Juustokakkua äitienpäivään :)
Kakku näyttää hileiselle, koska hyydytin sen pakastimessa.
Ohje löytyi täältä.
Kakku näyttää hileiselle, koska hyydytin sen pakastimessa.
Pohja
150 g mustikka-kaurakeksejä
50 g voita sulatettuna
150 g mustikka-kaurakeksejä
50 g voita sulatettuna
Täyte 1
150 g valkosuklaata
2,5 dl vispikermaa
3 liivatetta
150 g valkosuklaata
2,5 dl vispikermaa
3 liivatetta
Täyte 2
3 dl mustikoita soseutettuna
3 dl mustikoita soseutettuna
2,5 dl vanilla
cremeä
1 prk maustamatonta tuorejuustoa
1 prk maustamatonta tuorejuustoa
3 liivatetta
½ dl sokeria
Murskaa keksit ja sekoita sulatetun voin kanssa. Painele seos irtopohjavuokaan (24cm).
Sulata valkosuklaa, vatkaa kerma ja liota liivatteet kylmässä vedessä. Sekoita jäähtynyt valkosuklaa kerman kanssa ja liota liivatteet 3 rkl kiehuvaa vettä. Lisää liivatteet seokseen hyvin sekoittaen. Kaada valkosuklaatäyte kakun päälle ja anna jähmettyä jääkaapissa vajaa tunti.
½ dl sokeria
Murskaa keksit ja sekoita sulatetun voin kanssa. Painele seos irtopohjavuokaan (24cm).
Sulata valkosuklaa, vatkaa kerma ja liota liivatteet kylmässä vedessä. Sekoita jäähtynyt valkosuklaa kerman kanssa ja liota liivatteet 3 rkl kiehuvaa vettä. Lisää liivatteet seokseen hyvin sekoittaen. Kaada valkosuklaatäyte kakun päälle ja anna jähmettyä jääkaapissa vajaa tunti.
Soseuta
mustikat ja sekoita tuorejuuston ja sokerin kanssa. Vatkaa vanilla creme ja
yhdistä seokset. Tee liivatteelle kuten edellä ja sekoita joukkoon. Kaada
mustikkatäyte kakun päälle ja anna jähmettyä hyvin jääkaapissa ennen tarjoilua.
Ohje löytyi täältä.
sunnuntai 4. toukokuuta 2014
Raparperipikapullat
Näihin pikapulliin sain käytettyä viimeiset raparperit pakastimesta ennen uuden sadon valmistumista.
4 dl vehnäjauhoja
1 1/2 dl sokeria
2 tl
leivinjauhetta
1 1/2 tl
kardemummaa
100 g voita
2 dl rasvatonta
maitoa
2 munaa
4 dl raparperia
(paloiteltuna)
Koristeeksi
2 rkl raesokeria
Sekoita kuivat ainekset keskenään. Sulata rasva ja anna sen
hieman jäähtyä. Lisää kuivien aineiden joukkoon maito, munat, rasvasula ja
raparperipalat. Sekoita tasaiseksi taikinaksi, mutta vältä turhaa
sekoittamista.
Nostele taikina kahdella ruokalusikalla leivosvuokiin.
Ripottele raparperipikapullien pinnalle raesokeria.
Paista pikapullia 225 asteessa uunin keskitasolla noin 15
minuuttia.
(Maku.fi)
perjantai 2. toukokuuta 2014
Vappumunkit
Onhan munkkeja ainakin kerran vuodessa tehtävä...
paistamiseen öljyä
Murenna hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita joukkoon kananmuna, suola, sokeri, kardemumma ja suurin osa jauhoista. Lisää pehmeä voi ja loput jauhot.
Alusta kuten pullataikina, kunnes taikina irtoaa käsistä ja kulhosta. Kohota.
Muotoile taikinasta pyöreitä munkkeja. Kohota.
Paista kuumassa rasvassa pyöreiksi munkeiksi tai pyöräytä niihin reikä sormien avulla ennen paistamista. Kuumenna öljy ja paista munkit kauniin ruskeiksi.
Nosta kypsät munkit reikäkauhan avulla leivinpaperille valumaan. Pyöritä vielä kuumat munkit sokerissa lautasella tai paperipussin sisällä.
(ohje Yhteishyvästä)
Sima on valmistettu fariinisokeripussin kyljessä olevan ohjeen mukaan.
5 dl maitoa
50 g tuorehiivaa tai 2 pss kuivahiivaa
1 kananmuna
1 tl suolaa
1,5 dl sokeria
2 tl kardemummaa
14 dl vehnäjauhoja
125 g voita
paistamiseen öljyä
pinnalle sokeria
Murenna hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita joukkoon kananmuna, suola, sokeri, kardemumma ja suurin osa jauhoista. Lisää pehmeä voi ja loput jauhot.
Alusta kuten pullataikina, kunnes taikina irtoaa käsistä ja kulhosta. Kohota.
Muotoile taikinasta pyöreitä munkkeja. Kohota.
Paista kuumassa rasvassa pyöreiksi munkeiksi tai pyöräytä niihin reikä sormien avulla ennen paistamista. Kuumenna öljy ja paista munkit kauniin ruskeiksi.
Nosta kypsät munkit reikäkauhan avulla leivinpaperille valumaan. Pyöritä vielä kuumat munkit sokerissa lautasella tai paperipussin sisällä.
(ohje Yhteishyvästä)
Sima on valmistettu fariinisokeripussin kyljessä olevan ohjeen mukaan.
torstai 1. toukokuuta 2014
Pääsiäissynttärikakkuja
Kakkuja juhlaan tällä kertaa pääsiäisteemalla.
Välissä mansikkamousse, päällä kinuski ja reunoilla suklaiset vohvelirullat.
Pajunkissakoristeet ovat suklaata.
Välissä mansikkamousse, päällä kinuski ja reunoilla suklaiset vohvelirullat.
Pajunkissakoristeet ovat suklaata.
Tilaa:
Blogitekstit (Atom)