sunnuntai 3. toukokuuta 2015

Mansikkajäätelöä

Jäätelöä voi tehdä muutenkin kuin jäätelökoneella! Tämä helppo resepti vakuutti ainakin minut ja näen jo mielessäni vaikka mitä makuyhdistelmiä, joita voisi kokeilla.

Perheen nuoret innostuivat ohjeesta ja muutaman tunnin kuluttua pääsimmekin maistelemaan mansikkajäätelöä. Miten hyvää tämä onkaan kesähelteellä...



½ l kermaa
1 prk kondensoitua maitoa (ei valmiiksi keitettyä)

pussillinen pakastemansikoita
Domino-keksejä murskattuna


Vaahdota kerma. Lisää joukkoon kondensoitu kerma. Sekoita hyvin.
Tämä on perusmassa, jonka voi maustaa haluamallaan tavalla.
Meillä sulatettiin pakastemansikoita ja soseutettiin ne. Mansikkasose lisätään jäätelön joukkoon, jonka jälkeen päälle ripotellaan Domino-muruja.

Anna jähmettyä pakastimessa n.6 tuntia.

2 kommenttia:

  1. Oho! Tämä meni heti kirjanmerkkeihin. Jätski voisi olla hyvä kohde tutustua vihdoin kondensoituun maitoon. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itselläni taisi olla banoffee-torttu ensi kosketus kondensoituun maitoon. Voin suositella! Sekin on todella hyvää :)
      Tässä jäätelössä minua yllätti se, että tiivistemaidon tyypillinen kinuskin maku ei tule voimakkaasti esille. Jos siis haluaa tehdä kinuskijäätelöä, kinuskin makua on lisättävä seoksen joukkoon esim. kinuskikastikkeella ja Omar-karkeilla.

      Poista