lauantai 6. kesäkuuta 2015

Naked cake kuningatarrahkalla

Näin tämän kakun ohjeen joulun aikaan ja se palasi mieleeni, kun jääkaapissa parin kuningatarrahkapurkin päiväys alkoi olla lopuillaan. Siinä ohjeessa täytteessä oli käytetty jouluisesti piparkakkurahkaa, mutta myös tämä combo toimi oikein hyvin.


Pohja

200 g tummaa suklaata  
3 dl vehnäjauhoja  
1 tl leivinjauhetta  
5 kananmunaa  
200 g voita  
2 dl fariinisokeria

Täyte 

2 prk kuningatarrahkaa 
400 g maustamatonta tuorejuustoa  
1 dl tomusokeria

 Kostutus

 n. 1 dl maitoa  
1 tl vaniljasokeria

Tee ensin täyte. Sekoita rahka, tuorejuusto ja tomusokeri tasaiseksi seokseksi sähkövatkaimella. Laita täyte jääkaappiin maustumaan.

Voitele kakkuvuoka (halkaisija 22–24 cm). Jos käytät irtopohjavuokaa, vuoraa pohja leivinpaperilla.
Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin. Erottele kananmunan keltuaiset ja valkuaiset. Vaahdota yhdessä kulhossa valkuaiset ja toisessa pehmeä voi ja sokeri.
Sekoita voi-sokerivaahdon joukkoon yksitellen keltuaiset, sitten suklaa kahdessa erässä ja lopuksi siivilöi mukaan vehnäjauhot. Lisää valkuaisvaahto kahdessa erässä kevyesti nostellen.
Paista uunin alatasolla 175 asteessa 40–50 minuuttia.

Kun pohja on jäähtynyt, leikkaa se kolmeen osaan. Kostuta kevyesti vaniljalla tai rommilla maustetulla maidolla. Täytä kakku kuningatarrahkatäytteellä, jätä täytettä myös kakun pinnalle. Koristele marjoilla. Siivilöi pinnalle tomusokeria.


(Ohje Arla Keittiöstä)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti