maanantai 25. tammikuuta 2016

Kookos-pähkinäkakku

Vanhoja talteenotettuja reseptejä selaillessani kiinnittyi huomio tähän ohjeeseen. Voin suositella kokeilemaan, sillä lopputulos oli erittäin maukas. Kakku voisi toimia hyvin myös pelkkänä kahvikakkuna ilman täytteitä ja kuorrutuksia.




Pohja

200 g voita
3 dl sokeria
3 kananmunaa
4 dl vehnäjauhoja
1/2 ps (à 125 g) pekaanipähkinöitä
1 dl kookoshiutaleita
2 tl leivinjauhetta
2 tl vanilliinisokeria
2 dl kuohukermaa

Täyte ja kuorrutus

75 g voita
n. 6 dl (300 g) tomusokeria
300 g maustamatonta tuorejuustoa
2 tl vanilliinisokeria

Koristeeksi

1/2 ps  pekaanipähkinöitä



Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Lisää huoneenlämpöiset munat yksitellen vatkaten.
Sekoita jauhot, rouhitut pähkinät, kookoshiutaleet, leivinjauhe ja vanilliinisokeri keskenään. Lisää kuiva-aineseos vuorotellen kerman kanssa taikinaan.

Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun kakkuvuokaan (halkaisija noin 24 cm). Tasoita pinta. Paista 175 asteessa uunin alimmalla tasolla noin tunti. Kumoa pohja hieman jäähtyneenä. Anna pohjan jäähtyä hyvin.

Sekoita pehmeä rasva, tomusokeri, tuorejuusto ja vanilliinisokeri sähkövatkaimella tasaiseksi seokseksi.
Leikkaa pohja kolmeen osaan. Levitä täyte väleihin, kakun päälle ja reunoille. Koristele pekaanipähkinä-kookoskakun pinta kokonaisilla ja reunat rouhituilla pähkinöillä.

Kakku säilyy jääkaapissa mehevänä useita päiviä.


(K-ruoka.fi)


2 kommenttia:

  1. Hyvän kuuloinen resepti! :) Jos kiinnostaa, meidän blogista löytyisi pähkinä-haaste ja tämä sopisi siihen kuin nenä päähän:http://serkustensuklaaunelma.blogspot.fi/2016/01/uusi-vuosi-ja-uudet-kujeet-myos-blogin.html

    VastaaPoista