lauantai 1. syyskuuta 2012

New Yorkin juustokakku

Tein tämän leivonnaisen jokin aika sitten vierasvaraksi pakastimeen. Hyvin kesti operaation, eivätkä maut muuttuneet. Ja nimestään huolimatta tähän ei tule yhtään tuorejuustoa.

Pohja:

½ pkt (200 g) valmista murotaikinaa


Täyte:

2 tlk Arlan sitruunan makuista rahkaa

1 tlk (2 dl) kevytkermaa
3/4 dl sokeria
3 kananmunaa
1/2 dl maissitärkkelysjauhoja


Pinnalle:







1 tlk (200 g)kermaviiliä
n. 1 rkl sokeria
1 tl vanilliinisokeria


Painele sulanut murotaikina leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle ja reunoille jauhotetuin käsin. Siirrä vuoka jääkaappiin odottamaan.

Sekoita rahka, kerma, sokeri, munat ja maissitärkkelysjauhot keskenään. Kaada seos vuokaan ja paista 175 asteessa uunin alimmalla tasolla 45-50 minuuttia.

Sekoita pinnalle tuleva kermaviili, sokeri ja vanilliinisokeri keskenään. Levitä seos kuuman kakun päälle heti uunista ottamisen jälkeen. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi ja siirrä kakku jääkaappiin. Irrota kakku vuoasta ja tarjoa kylmänä.

(Täytteen ohje Pirkka)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti