sunnuntai 16. syyskuuta 2012

Pehmeä omenapiirakka

Ajankohtaista kahvipöydän herkkua.
4 munaa
3 dl sokeria
150 g voita
2 dl maitoa
2 tl vaniljasokeria
3 tl leivinjauhetta
5 dl vehnäjauhoja
8 - 10 pientä omenaa
kanelia ja sokeria

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Kaada maito sulatettuun rasvaan. Saat samalla jäähdytettyä voin. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne vuorotellen nesteen kanssa taikinaan.
Kaada taikina leivinpaperilla vuorattulle uunipellille. Kuori halutessasi omenat ja leikkaa niistä tasakokoisia lohkoja. Asettele lohkot taikinapellille. Ripottele omenoiden päälle kanelia ja sokeria.

Paista piirakkaa 200 asteessa n. puoli tuntia.

Tarjoile vaniljakastikkeen kera.



(Pohjan ohje Kotiruoka-kirja)

4 kommenttia:

  1. Kiitos! Mukava saada terveisiä Singaporesta asti :) Tämä on takuuvarma pohjan resepti myös marjapiirakoille. Blogisi vaikuttaa mielenkiintoiselle. Tutustun siihen tarkemmin, heti, kun ehdin.

    VastaaPoista
  2. Oi oi, ihania omenapiirakan ohjeita suorastaan tulvii joka paikasta... ja kaikki pitäisi päästä kokeilemaan =)

    VastaaPoista
  3. Kirsi, olen samaa mieltä! Tekisi mieli kokeilla vaikka mitä reseptejä :) No, ainakaan raaka-ainesta ei ole pulaa...

    VastaaPoista