lauantai 29. joulukuuta 2012

Tiramisu-appelsiinikakku

Tämä juustokakkutyyppinen leivonnainen ei ole lainkaan yltiömakea, joten se sopii mainiosti kahvipöytään.


175 g cappuccino-täytekeksejä
50 g sulatettua voita
5 liivatelehteä
50 g tummaa suklaata
½ dl appelsiinimarmeladia
3 dl FloraVispiä
2 prk tiramisurahkaa

tummaa suklaata koristeluun

Murskaa keksit ja sekoita murujen joukkoon sulatettu rasva. Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla ja painele keksimassa tasaisesti pohjalle.
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
Vaahdota FloraVispi ja sekoita vaahdon joukkoon appelsiinimarmeladi sekä rahkat.
Rouhi suklaa ja lisää seokseen.
Kiehauta tilkka vettä kasarissa ja sulata puristellut liivatteet siihen. Kaada liivateseos hyvin sekoittaen tiramisuseokseen. Kumoa täyte tämän jälkeen vuokaan.
Nosta vuoka jääkaappiin hyytymään mielellään yön yli. Koristele valmis kakku suklaarouheella.

(Alkuperäinen ohje MeNaiset-lehti, jota muokkasin jonkin verran)

2 kommenttia:

  1. Tuollaisiin cappuccinokekseihin en olekkaan koskaan törmännyt.

    VastaaPoista
  2. Nämä olivat Rainbow-merkkisiä ja lähi-Salen hyllystä löydettyjä :) Ohjeessa oli vaaleita keksejä niiden tilalla, mutta arvelin näiden sopivan paremmin pohjaan. Hyvää oli!

    VastaaPoista