perjantai 22. maaliskuuta 2013

Pekaanipähkinäpiirakka

Tämä piiras vie kielen mennessään...


Pohja:

100 g voita
3 dl vehnäjauhoja
½ dl sokeria
1 keltuainen

Täyte:

250 g pekaanipähkinöitä
50 g voita
2 dl ruokokidesokeria
1 dl vaahterasiirappia
½ tl suolaa
3 munaa

Nypi pohja-aineet taikinaksi. Painele taikina piirakka- tai irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille.

Rouhi 200 g pähkinöitä karkeaksi rouheeksi ja jätä loput koristelua varten kokonaisiksi.
Sulata voi, lisää sokeri, siirappi, suola ja munat. Sekoita tasaiseksi vispilällä ja lisää joukkoon pähkinärouhe.

Kaada täyte piirakkapohjan päälle. Asettele kokonaiset pähkinät pinnalle.
Paista 200 asteessa uunin alaosassa ensin 15 min ja lopuksi keskitasolla 15 min.

Anna piirakan jäähtyä ja vetäytyä kunnolla, mieluiten yön yli. Peitä foliolla säilytyksen ajaksi. Tarjoa esim. vaniljajäätelön kera.

(Kodin Kuvalehti)

2 kommenttia: