sunnuntai 25. elokuuta 2013

Kinuskinen omena-pähkinäpiirakka

Tytär ehdotti, että leipoisimme yhdessä omenapiirakkaa tällä reseptillä. No, tuumasta toimeen :)


Omenatäyte:


4 isoa omenaa
1 rkl sitruunamehua
2 rkl sokeria
1 tl vanijasokeria
1 rkl vehnäjauhoja
1 tl kanelia

Pohja:

125 g voita
4 dl vehnäjauhoja
½ dl sokeria
½ dl kylmää vettä

Muruseos:

50 g voita
2 dl kaurahiutaleita
100 g pekaanipähkinöitä
½ dl sokeria

Pinnalle:

1 dl kinuskikastiketta

Kuori ja paloittele omenat pieniksi. Sekoita ne mausteiden kanssa ja jätä odottamaan.

Nypi pehmeä voi, vehnäjauhot ja sokeri keskenään. Lisää vesi ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Kauli ympyrän muotoon leivinpaperille (halkaisija 24-26 cm) tai taputtele taikina irtopohjavuoan pohjalle.
Nostele päälle omenat.
Sulata voi ja sekoita se kaurahiutaleiden, rouhittujen pähkinöiden ja sokerin kanssa. Jätä osa pähkinöistä kokonaisiksi pintaa varten. Kaada seos omenoiden päälle.

Paista 200 asteessa n. 30 min. Anna jäähtyä hetki. Koristele pähkinöillä ja kaada sitten pinnalle kinuskikastiketta. Tarjoile yhdessä vaniljakastikkeen tai -jäätelön kanssa.


                                                                         (Demi 9/13)

4 kommenttia:

  1. Kivan kuuloinen resepti! Varmaan oli hyvää :D

    VastaaPoista
  2. Tein tätä, huippuhyvää oli!!

    VastaaPoista
  3. Kiva kuulla, että tykkäsit :) Tämä ei lukeudu ihan tavanomaisimpiin omenapiirakkaresepteihin ja siksi se kiinnosti myös minua.

    VastaaPoista