perjantai 30. elokuuta 2013

Juustosarvet

Välillä täytyy leipoa myös jotain suolaista...


200 g voita
7½ dl vehnäjauhoja
2½ dl maitoa
1 pss kuivahiivaa tai 25 g tuorehiivaa
1tl suolaa
1 tl sokeria

emmentaljuustoa

Nypi pehmeä rasva ja vehnäjauhot. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja sekoita joukkoon hiiva, suola ja sokeri. Kaada maitoseos jauhoseoksen joukkoon ja vaivaa taikinaksi.

Taikinaa ei tarvitse kohottaa, vaan voit heti leipoa sen sarviksi. Jaa taikina kahteen yhtä suureen osaan. Kauli niistä ympyrät (halkaisija n. 40 cm). Jaa ympyrä säteittäisesti 12 osaan. Ripottele jokaiselle sektorille juustoraastetta ja rullaa ne sarviksi aloittaen ympyrän ulkokehältä.

Paista sarvia 225 asteessa n. 10-15 min.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti