sunnuntai 16. marraskuuta 2014

Mangojuustokakkuleivokset

Ravintolapäivää varten tekaisin mangojuustokakkua suorakaiteen muotoiseen astiaan. Siitä oli helppo leikata pieniä juustokakkuleivoksia.


Pohja:
1 pkt kauramurotaikinaa

Täyte: 
400 g maustamatonta tuorejuustoa
5 dl vispikermaa
250 g mangososetta (2 lastenruokapurkillista)
2 dl sokeria
4 tl vanilliinisokeria
8 liivatelehteä

Kiille:
3 dl applesiini-mangomehua
1½ dl hyytelösokeria

Koristeluun
tummaa suklaata


Painele sulanut taikina irtoreunaisen vuoan pohjalle. Paista 200-asteiseen uunin alimmalla tasolla 10-15 min, varo paistamasta liikaa. Anna jäähtyä.

Laita täytteeseen tulevat liivatteet kylmään veteen likoamaan muutamaksi minuutiksi. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita sen joukkoon tuorejuusto, mangosose, sokeri ja vanilliinisokeri. Lämmitä pieni tilkka vettä ja liuota sen joukkoon kylmässä vedessä liotetut liivatelehdet. Kaada sulaneet liivatteet nauhana täytteen joukkoon. Sekoita täyte tasaiseksi massaksi ja kaada vuokaan pohjan päälle. Nosta jääkaappiin hyytymään 3-4 tunniksi tai yön yli.
Kun täyte on hyytynyt, valmista kakun kiille.

Kuumenna mehu kiehuvaksi. Lisää hyytelösokeri, sekoita ja kiehauta. 
Jäähdytä 3 - 4 min hiljalleen sekoittaen, jotta seos ei kuoretu. Kaada varoen kakun päälle. 

Leikkaa annospaloiksi ja koristele sulatetulla suklaalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti