lauantai 22. marraskuuta 2014

Purkkikakut

Tein viime viikon ravintolapäivään myös pieniä tiramisun makuisia purkkikakkuja.
Lastenruokapurkit pääsivät hauskaan uusiokäyttöön :)


Pohja:
3 munaa
1 dl sokeria
3/4 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 rkl kaakaojauhetta

Kostutus:
1½ dl vahvaa kahvia

Täyte:
1 muna
1 dl sokeria
2½ dl vispikermaa
250 g mascarponejuustoa

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne vaahdon joukkoon. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.

Paista 225 asteessa n. 8-10 min. Kumoa pohja sokeroidulle leivinpaperille. Anna jäähtyä.
Valmista täyte vispaamalla muna ja sokeri vaahdoksi. Vatkaa myös kerma vaahdoksi ja lisää siihen mascarponejuusto. Yhdistä seos muna-sokerivaahtoon.

Leikkaa kakkupohjasta pieniä pyörylöitä lasteruokapurkin avulla painaen. 
Aloita kokoaminen laittamalla lasipurkin pohjalle täyttettä ja sen päälle pohjapala. Kostuta pohja ja jatka pikkukakun kokoamista siten, että päällimmäiseksi tulee täyte.
Anna kakun vetäytyä seuraavaan päivään.
Kakun pinnalle voit vielä siivilöidä kaakaojauhetta ennen tarjoilua tai vaikka piparinmuruja ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti