lauantai 11. huhtikuuta 2015

Mustikka-valkosuklaajuustokakku

Juustokakut ovat niin ihania... Olen tykästynyt erityisesti näihin paistettuihin versioihin. Ne ovat yksinkertaisesti aivan täydellisen täyteläisiä.



Pohja:
200 g Marie-keksejä
150 g voita

Täyte:
600 g Philadelphia-juustoa
250 g maitorahkaa
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1 dl maissitärkkelystä
3 kananmunaa
200 g valkosuklaata

Pinnalle:
2 dl mustikoita
sokeria

Murusta keksit ja sekoita ne pehmeän voin kanssa sekaisin. Taputtele pohja leivinpaperilla vuorattuun, halkaisijaltaan 24cm:n irtopohjavuokaan.Vatkaa Philadelphia-juusto ja maitorahka sekaisin, lisää sokerit ja maissitärkkelys joukkoon. Sekoita kananmunat yksitellen täytteeseen ja lisää pieniksi paloitellut valkosuklaat. Kaada täyte pohjan päälle, ripota mustikat päälle ja hieman sokeria pinnalle. Paista kakkua uunin alatasolla 175 asteessa noin 50 minuuttia,sammuta uuni ja anna paistua vielä jälkilämmöllä 30-40 minuuttia. Nosta jäähtynyt kakku jääkaappiin yöksi ja tarjoile seuraavana päivänä.



(Lempileivonnaiset-kirja; Ulla Svensk)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti