maanantai 24. syyskuuta 2012

Mustikka-valkosuklaamoussekakku


8 munan sokerikakkupohja

Täyte:
350 g mustikoita
6 dl kermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1½ - 2 dl tomusokeria
2 tl vaniljasokeria
250 g valkosuklaata

Kuorrute:
vaahtokarkkimassaa

Valkosuklaavaahto:
200 g valkosuklaata
3 dl Flora Vispiä

Halkaise kakkupohja kolmeen osaan.
Valmista täyte: Sulata suklaa vesihauteessa. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää kerman joukkoon notkistettu tuorejuusto, tomusokeri, vaniljasokeri, soseuteut mustikat ja sulatettu suklaa.

Kostuta kakkupohjat vaniljasokerilla maustetulla maidolla.
Kokoa kakku levittämällä molempiin väleihin yhtä paljon täytettä.
Nosta kakku hyytymään jääkaappiin yön yli.

Valmista vaahtokarkkimassa ja kauli se ohueksi levyksi. Nosta levy kakun päälle ja muotoile reunat.  Sulata valkosuklaa ja vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää jäähtynyt suklaa kermavaahdon joukkoon. Koristele päällinen ruusupursotuksin valkosuklaavaahdolla.



Täyte- ja kuorrutereseptit Pullahiiren makeat herkut-kirjasta.

4 kommenttia:

  1. Upea!! Pitäisi itsekkin kokeilla noita ruusupursotuksia, ovat kauniita!

    VastaaPoista
  2. Kiitos, Kirsi :) Tykkään myös pursotetuista ruusuista. Ovat nopeita tehdä ja lopputulos on ihan kivan näköinen.

    VastaaPoista
  3. Ihan parasta kakkua mitä oon maistanut!

    VastaaPoista
  4. Kiitos kaimaseni! Täytyy tehdä toistekin, niin saa itsekin maistaa :))

    VastaaPoista