sunnuntai 9. syyskuuta 2012

Suklaa-kirsikkakakku

Suklaista täytekakkua Maku-lehden ohjeella.

Pohja

150 g tummaa suklaata
5 kpl munaa
2 1/2 dl vehnäjauhoja
1 rkl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
1/4 tl suolaa
200 g voita
2 dl fariinisokeria

 

Suklaatäyte

100 g tummaa suklaata
2 1/2 dl kasvispohjainen vaahtoutuva vaniljakastike (esim. Flora vispi)
2 rkl tomusokeria (kaakao)
2 tl vaniljasokeria
125 g mascarponejuustoa

 

Kirsikkatäyte

4 kpl liivatelehteä
2 1/2 dl kasvispohjainen vaahtoutuva vaniljakastike
2 tl vaniljasokeria
125 g mascarponejuustoa
200 g hilloa (kirsikka)
1 rkl vettä

 

Kostutus

1 1/2 dl kaakaojuomaa

 

Vaalea kuorrutus

100 g tummaa suklaata
2 1/2 dl kasvispohjainen vaahtoutuva vaniljakastike
2 rkl kaakaojauhetta
3 rkl tomusokeria (kaakao)
100 g tuorejuustoa



Tumma kuorrutus

125 g huoneenlämpöistä voita
4 dl tomusokeria
½ dl tummaa kaakaojauhetta
½ rkl vaniljasokeria
2 rkl kermaa tai maitoa

Voitele ja korppujauhota (Ø 24 cm) irtopohjavuoka.
Sulata suklaa vesihauteessa. Erottele munien keltuaiset valkuaisista omiin kulhoihinsa.
Sekoita keskenään kuivat aineet. Vatkaa voi ja fariinisokeri vaahdoksi. Vatkaa joukkoon keltuaiset yksitellen. Lisää sulatettu suklaa taikinaan hiljalleen vatkaten.
Lisää jauhoseos taikinaan sekoittaen.
Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää vaahto varovasti sekoitellen taikinaan. Kaada taikina vuokaan ja paista uunin alimmalla tasolla 175 asteessa noin 50 minuuttia.

Leikkaa kunnolla jäähtynyt kakkupohja kolmeen osaan.
Valmista suklaatäyte. Sulata suklaa vesihauteessa ja anna jäähtyä. Vatkaa kerma vaahdoksi. Makeuta sokereilla. Sekoita joukkoon mascarpone ja sulatettu suklaa.

Valmista kirsikkatäyte. Upota liivatteet kylmään veteen 5 minuutiksi. Vatkaa kerma vaahdoksi. Mausta vaniljasokerilla. Sekoita joukkoon mascarpone ja kirsikkahillo. Kiehauta vesitilkka, liuota siihen puristetut liivatteet ja sekoita ohuena nauhana moussen joukkoon.

Kokoa kakku hyytymään irtopohjavuokaan. Kostuta pohjat maitokaakaolla. Levitä toiseen kakun väliin suklaamousse ja toiseen kirsikkamousse. Anna hyytyä jääkaapissa peitettynä mieluiten yön yli. Ota kakku pois vuoasta ja siirrä tarjoiluvadille.

Valmista vaalea kuorrutus. Sulata suklaa vesihauteessa ja jäähdytä. Vatkaa kerma vaahdoksi, mausta kaakaojauheella ja sokerilla. Sekoita vaahtoon tuorejuusto ja sulatettu suklaa.
Levitä vaahto suklaa-kirsikkakakun päälle. Tasoita sileäksi.

Valmista tumma kuorrutus: Vatkaa huoneenlämpöinen voi kuohkeaksi. Lisää tomusokeri ja kaakaojauhe siivilän läpi , vatkaa ensiksi pienellä teholla ettei sokeri pöllähdä. Lisää tehoa kunnes ainekset on kunnolla sekaisin.Tässä vaiheessa kuorrutus näyttää liian paksulta. Lisää kerma tai maito ja vatkaa vielä pari minuuttia.

(Tumman kuorrutuksen ohje Kakku Katrilta)

4 kommenttia:

  1. Slurps! Voi ihanuus mikä suklaapläjäys :D

    VastaaPoista
  2. Vähän jumbo tästä tuli, mutta sopii "pieneen" suklaanhimoon ;D

    VastaaPoista
  3. Oi nami minkä näköinen! Varmasti kyllä vie makean nälän mennessään!

    VastaaPoista