lauantai 24. elokuuta 2013

Rahka-mustikkapiirakka

Tätä piirakkaa olen kokeillut mustikan lisäksi sekä omena- että persikkatäytteellä. Omenaversiossa suosittelen raastamista pehmeän lopputuloksen aikaansaamiseksi.


Pohja:

2 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
2 tl soodaa
5 dl vehnäjauhoja
250 g voita

2 dl piimää
2 munaa

Täyte:

500 g rahkaa
1½ dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
3 munaa

mustikoita

Sekoita pohjan kuivat aineet keskenään ja lisää sulatettu rasva. Jaa muruseos kahteen yhtä suureen osaan ja lisää toiseen piimä sekä munat. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratun uunipellin päälle. Jätä toinen seos odottamaan.

Sekoita täytteen ainekset ja kaada ne pohjataikinan päälle. Ripottele sen päälle mustikat.
Lopuksi laita muruseosta kauttaaltaan täytteen päälle.

Paista 200 asteessa n. 30 min.

6 kommenttia:

  1. Mustikat ovat niin hyviä... ihanan herkullisen näköinen piirakka:)

    VastaaPoista
  2. Kiitos! Kävin blogissasi vastavierailulla :)

    VastaaPoista
  3. Tämä on niin hyvää! Ja vielä tuoreet mustikat kruunaa koko piirakan!

    VastaaPoista
  4. Totta! Hienoa on saada mustikoita pakastimesta talvellakin, mutta tuoreet ovat kyllä omassa sarjassaan.

    VastaaPoista
  5. Tein päärynänpalasilla ja oli herkkua :)

    VastaaPoista
  6. Kiitos vinkistä! Täytyypä joskus itsekin kokeilla :)

    VastaaPoista