Pohja
200 g voita
3 dl sokeria
3 kananmunaa
4 dl vehnäjauhoja
1/2 ps (à 125 g) pekaanipähkinöitä
1 dl kookoshiutaleita
2 tl leivinjauhetta
2 tl vanilliinisokeria
2 dl kuohukermaa
Täyte ja kuorrutus
75 g voita
n. 6 dl (300 g) tomusokeria
300 g maustamatonta tuorejuustoa
2 tl vanilliinisokeria
Koristeeksi
1/2 ps pekaanipähkinöitä
Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Lisää huoneenlämpöiset
munat yksitellen vatkaten.
Sekoita jauhot, rouhitut pähkinät, kookoshiutaleet,
leivinjauhe ja vanilliinisokeri keskenään. Lisää kuiva-aineseos vuorotellen
kerman kanssa taikinaan.
Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun kakkuvuokaan
(halkaisija noin 24 cm). Tasoita pinta. Paista 175 asteessa uunin alimmalla
tasolla noin tunti. Kumoa pohja hieman jäähtyneenä. Anna pohjan jäähtyä hyvin.
Sekoita pehmeä rasva, tomusokeri, tuorejuusto ja
vanilliinisokeri sähkövatkaimella tasaiseksi seokseksi.
Leikkaa pohja kolmeen
osaan. Levitä täyte väleihin, kakun päälle ja reunoille. Koristele
pekaanipähkinä-kookoskakun pinta kokonaisilla ja reunat rouhituilla
pähkinöillä.
Kakku säilyy
jääkaapissa mehevänä useita päiviä.
(K-ruoka.fi)
Hyvän kuuloinen resepti! :) Jos kiinnostaa, meidän blogista löytyisi pähkinä-haaste ja tämä sopisi siihen kuin nenä päähän:http://serkustensuklaaunelma.blogspot.fi/2016/01/uusi-vuosi-ja-uudet-kujeet-myos-blogin.html
VastaaPoistaKiitos vinkistä! ;)
VastaaPoista