maanantai 15. lokakuuta 2012

Kahvakuulakakku

Olipas siinä haastetta... Maan vetovoima voitti lopulta ja pyöreys ei säilynyt. Eiköhän tästä kuitenkin tunnista, mikä laji on kyseessä :)


Pohja:

4 munaa
1½ dl sokeria
½ dl vehnäjauhoja
½ dl perunajauhoja
½ dl kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta

Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet.
Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paista 225 asteessa noin 7 minuuttia.
Kumoa torttulevy leivinpaperille.

Tein pohjia 2 kpl kakkua varten.


Appelsiini-valkosuklaamousse:

2 prk (5 dl) FloraVispiä
2 prk (400g) appelsiintuorejuustoa
½ dl appelsiinimarmeladia
2 levyä Pandan valkosuklaata sulatettuna
4 liivatelehteä (ei pakollinen)

Sulata suklaat vesihauteessa. Vaahdota vispikermat. Sekoita tuorejuustot sulan suklaan joukkoon. Yhdistä seos kermavaahtoon ja lisää joukkoon marmeladi.

Leikkaa pohjalevyistä erikokoisia ympyröitä. Kokoa pallon puolikkaat pyörepohjaisiin kulhoihin. Päällystä kakku värjätyllä vaahtokarkkimassalla. Kahvan voi tehdä esim. sokerimassasta.

Pohjan ohje Hellapoliisi, täyte TaikinaTaivas.

1 kommentti:

  1. Onpa hauska kakku! Tällaisen voisin tehdä yhdelle kahvakuulahullulle kaverilleni :)

    VastaaPoista