torstai 18. lokakuuta 2012

Omena-mascarponepiiras

Olipas makoisa täyte tässä piiraassa.


150 g voita
1 1/4 dl sokeria
1 muna
2 dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
1 tl leivinjauhetta

Täyte:

1 ½ dl maitoa
1 pss vanhan ajan vaniljakastikeainesta
1 prk (250 g) mascarponejuustoa
400 g omenoita
1 ½ rkl siirappia

Vaahdota voi ja sokeri. Lisää joukkoon muna.
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinaan.
Painele taikina piirakkavuoan pohjalle.

Sekoita kastikejauhe vispilällä maidon joukkoon ja anna sen tekeytyä n. 10 min. Lisää sekaan mascarponejuusto ja levitä täyte pohjan päälle. Asettele omenalohkot täytteelle ja valuta siirappia päälle.

Paista 200 asteessa n. 45 min.

(Ohje MeNaiset-lehdestä)

4 kommenttia:

  1. Oijoi, tätä kokeilen heti viikonloppuna! Kuulostaa järisyttävän hyvältä tuo täyte! Lehtiohjeet taas rulettaa :)

    VastaaPoista
  2. Minäkin repäisin kyseisen ohjeen lehdestä talteen, mutta en vielä ehtinyt kokeilla :D

    VastaaPoista
  3. Oli kyllä helppo ja nopea tehdä. Täyte on kivaa vaihtelua meikäläisen tavalliseen omppupiirakkareseptiin.

    VastaaPoista