4 munaa
1½ dl sokeria
½ dl perunajauhoja
1 dl vehnäjauhoja
3 rkl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
Suklaamousse:
130 g tummaa suklaata
200 g maustamatonta tuorejuustoa
½ dl sokeria
2½ dl vispikermaa
Väliin:
1 prk (240 g) aprikoosinpuolikkaita
Kuorrutus:
150 g tummaa suklaata1 prk ranskankermaa
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet.
Paista leivinpaperilla vuoratulla uunipellillä 225 asteessa n. 8 min.
Kumoa sokeroidun leivinpaperin päälle jäähtymään.
Valmista täyte. Sulata suklaa vesihauteessa. Sekoita hieman jäähtyneen suklaan joukkoon tuorejuusto. Vaahdota kerma. Lisää kermavaahdon sekaan suklaa-tuorejuustoseos.
Jaa pohja kahteen yhtä suureen osaan. Levitä molemmille puolikkaille soseutettua aprikoosia. Kaada toisen pohjapuoliskon päälle koko suklaamousseannos. Nosta toinen pohja täytteen päälle (aprikoosipuoli vasten täytettä).
Sulata suklaa vesihauteessa kuorrutusta varten. Sekoita sulaneen suklaan joukkoon ranskankerma. Levitä kuorrutetta leivonnaisen päälle ja reunoille. Anna pinnan kovettua jääkaapissa jonkin aikaan, ennen kuin leikkaat leivokset.
Tällä ohjeella onnistuu myös täytekakku pyöreään vuokaan. Tällöin pohjaa on paistettava hieman pidempään ja miedommalla lämmöllä (175 astetta, n. puoli tuntia).
Oli muuten hyviä leivoksia, suussa sulavia.
VastaaPoistaKuulostaapa hyvältä :) Taidan kokeilla heti viikonloppuna, kun on Me&I-kutsut. Suklaa taitaa olla varma valinta, kun talo täyttyy naisista :D
VastaaPoistaSuklaalla onnistuu kyllä yleensä aina :)
VastaaPoista