sunnuntai 12. toukokuuta 2013

Sitruunainen kevätkakku

Testailin sitruunamoussetäytettä tässä kakussa sekä kuorrutuksen liukuvärjäystä ja itselleni uutta pursotustekniikkaa.



4 munan sokerikakkupohja:

4 kananmunaa juomalasiin
saman verran sokeria
puoli lasillista vehnäjauhoja
puoli lasillista perunajauhoja
1 t leivinjauhetta

Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää edellisiin.
Paista 200 asteessa 25-30 min.


Sitruunamousse:

2,5 dl vispikermaa
½ dl sokeria
200 g sitruunatuorejuustoa (tai maustamatonta tuorejuustoa ja ½ dl sitruunamehua ja hiven sokeria)
3 rkl vaniljakreemijauhetta

Tee moussea tupla-annos, mikäli haluat laittaa sitä sekä väliin, että päälle.

Väliin

½ prk Lemon curd-tahnaa

Halkaise kakkupohja kolmeen osaan. Sivele ensin lemon curdia pohjan päälle ja lisää sitten sitruunamoussea. Aseta keskimmäinen pohjapala ja levitä täytteitä sen päälle.

Jaa loput moussesta kolmeen osaan. Lisää hammastikulla pikkuisen vihreää elintarvikeväriä yhteen niistä ja toiseen hieman enemmän. Laita mousset kolmeen eri pursotinpussiin. Käytä pyöreää tyllaa ja palettiveistä apuna koristelua tehdessäsi.

Yksityiskohtaisempi ohje löytyy KakkuKatrin blogista.

5 kommenttia:

  1. Voi kuinka kaunis kakku, kyllä osaat koristella kauniisti! Minä se en osaa tuota koristelun taitoa. Mukavaa äitienpäivää sinne!

    VastaaPoista
  2. Kiitos! Vähitellen yritän opetella näitä erilaisia tekniikoita. Oikein ihanaa äitienpäivää sullekin :)

    VastaaPoista
  3. Kiva, raikkaan kaunis kakku :) Aurinkoista alkavaa viikkoa!

    VastaaPoista
  4. Kiitos :) Ihania kevätpäiviä sinullekin!

    VastaaPoista
  5. Onpa hauska ja värikäs pursotustyyli tällä kakulla! :)

    VastaaPoista