pohja:
3 kananmunaa
3 dl sokeria
4½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
2 tl vaniljasokeria
2 rkl kardemummaa
2 dl mantelirouhetta
3 dl raastettua kesäkurpitsaa
1 dl turkkilaista jogurttia
1½ dl oliiviöljyä
pinnalle:
400 g maustamatonta tuorejuustoa
1½ dl lemon curdia
mantelirouhetta
Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi.
Raasta kesäkurpitsaa ja sekoita se yhdessä mantelirouheen,
jogurtin ja oliiviöljyn kanssa taikinaan.
Sekoita kuivat aineet keskenään sekaisin ja sihtaa siivilän
läpi varovasti sekoittaen massaan.
Kaada taikina voideltuun suorakaiteen muotoiseen vuokaan (n.
25 x 35 x 5 cm).
Paista kakku kypsäksi uunin alatasolla 175 asteessa noin 30
minuuttia.
Jäähdytä kypsä pohja. Sekoita tuorejuustoon lemon curd ja
levitä kuorrutus pinnalle ja reunoille. Koristele mantelirouheella.
Todella herkullisen näköinen kesäkurpitsakakku! Olen pitkään tykännyt käyttää kesäkurpitsaa leivonnaisissa, se tuo tosi kivaa makua ja kosteutta kakkuihin
VastaaPoistaKiitos! Kesäkurpitsa on yksi suosikkikasviksistani sen monipuolisen käyttötavan ansiosta.
VastaaPoista