sunnuntai 17. elokuuta 2014

Kesäkurpitsakakku

Kesäkurpitsoita voi hyödyntää myös leivonnaisissa. Monet ohjeet muistuttavat porkkanakakkujen tekotapaa. Tässä yksi makoisa resepti, jonka löysin Kakkujen kuningatteret-kirjasta. Muokkasin alkuperäisohjetta hieman. En tehnyt tästä täytekakkua ja lisäksi yksinkertaistin koristelua.





pohja:
3 kananmunaa
3 dl sokeria
4½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
2 tl vaniljasokeria
2 rkl kardemummaa
2 dl mantelirouhetta
3 dl raastettua kesäkurpitsaa
1 dl turkkilaista jogurttia
1½ dl oliiviöljyä

pinnalle:
400 g maustamatonta tuorejuustoa
1½ dl lemon curdia
mantelirouhetta

Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi.
Raasta kesäkurpitsaa ja sekoita se yhdessä mantelirouheen, jogurtin ja oliiviöljyn kanssa taikinaan.
Sekoita kuivat aineet keskenään sekaisin ja sihtaa siivilän läpi varovasti sekoittaen massaan.
Kaada taikina voideltuun suorakaiteen muotoiseen vuokaan (n. 25 x 35 x 5 cm).
Paista kakku kypsäksi uunin alatasolla 175 asteessa noin 30 minuuttia.
Jäähdytä kypsä pohja. Sekoita tuorejuustoon lemon curd ja levitä kuorrutus pinnalle ja reunoille. Koristele mantelirouheella.

2 kommenttia:

  1. Todella herkullisen näköinen kesäkurpitsakakku! Olen pitkään tykännyt käyttää kesäkurpitsaa leivonnaisissa, se tuo tosi kivaa makua ja kosteutta kakkuihin

    VastaaPoista
  2. Kiitos! Kesäkurpitsa on yksi suosikkikasviksistani sen monipuolisen käyttötavan ansiosta.

    VastaaPoista