4 kananmunaa
1 1/2 dl sokeria
1 dl ruisjauhoja
1/2 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
Täyte
2,5 dl vispikermaa
250 g rahkaa
3 dl puolukoita
3/4 dl sokeria
1 tl vanilliinisokeria
1 banaani
Koristeluun
puolukoita
Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita jauhot
ja leivinjauhe keskenään ja yhdistä vaahtoon kevyesti sekoittaen. Levitä
taikina uunipannulle leivinpaperin päälle. Paista 225 asteessa noin 5-6
minuuttia. Ripottele leivinpaperille sokeria tai kauraleseitä ja kumoa kypsä
torttu paperille. Irrota paistopaperi ja anna levyn jäähtyä.
Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää vaahtoon rahka ja kokonaiset
puolukat. Mausta sokerilla ja vanilliinisokerilla. Levitä täyte tortulle,
ripottele täytteen päälle banaaninpalat ja kääri rullalle. Aseta kääretorttu
tarjoilulautaselle, levitä loput täytteestä pinnalle ja koristele puolukoilla.
(resepti K-ruoka.fi pienillä muokkauksilla)
Kiitos tästä reseptistä! Lapin reissulta tarttui matkaan muutama litra puolukkaa, tähän saisin niitä hukattua jonkun verran! :)
VastaaPoistaRaikas makea ihanuus!
VastaaPoistaTämä torttu maistui hyvin myös niille, joiden lempimarjoihin puolukka ei lukeudu. Tarjolla oli myös kinuskikastiketta tämän kanssa :)
VastaaPoistaMinun puolukat ovat vielä metsässä, mutta kunhan niitä saan, tätä voisi testailla! :) Lisään blogisi omalle blogilistalleni!
VastaaPoistaKiva kulla, Nina! Minäkin lähden heti vierailemaan blogissasi :)
VastaaPoista