sunnuntai 25. tammikuuta 2015

Mustikka-valkosuklaamuffinit

Tällä ohjeella saa aikaan ihanan kosteita muffineja. Valkosuklaa sopiikin loistavasti mustikan kaveriksi. Uusi lempiresepti mustikkamuffineihin on siis löytynyt :)
Taikinasta tulee kuusi todella isoa muffinia tai yhdeksän keskikokoista.



100g voita
1 dl sokeria
2 kananmunaa
2½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
1 dl maitoa
1½ dl mustikoita
60g valkosuklaata (puolet Pandan levystä)

Vaahdota voi ja sokeri. Vatkaa munat yksitellen taikinaan. 
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan maidon kanssa. 
Lisää lopuksi mustikat ja paloiteltu suklaa. Sekoita varovasti nuolijalla, jotta mustikan rakenne ei menisi rikki. 
Annostele taikina vuokiin. 
Paista 200 asteessa 20-25 min.
 
 
(Ohje Kermaruusulta.)

4 kommenttia:

  1. Hei, nämä ovat todella hyviä ja lasteni suosikkeja. Minä olen ottanut lähes saman reseptin tiskirätistä mitä leivontakaupoissa on ollut myytävänä. Näitä olenkin tehnyt tosi useasti, kun kumpaakin ainesta löytyy sina kaapistani.

    VastaaPoista
  2. On mukavaa, kun näihin löytyy melkein aina tarvikkeet kaapista (jos makeannälkä yllättää...).
    Valmistuvat muutenkin nopeasti :)

    VastaaPoista
  3. Nam, oikein herkulliselta kuulostaa! Näitä on kyllä kokeiltava :)

    VastaaPoista