keskiviikko 10. kesäkuuta 2015

Vadelma-valkosuklaajuustokakku

Tällaisen koristeluidean näin jollain leivontasivustolla. Rohkeasti päätin kokeilla kuviontia vadelmahillolla, sillä pakastimessa ei ollut enää viime kesän marjoja jäljellä. Lopputulos oli mielestäni ihan onnistunut ja maku erittäin hyvä.






Pohja:
200 g Digestive-keksejä
75 g voita

Täyte:
4½ liivatelehteä
1½ levyä (n. 200 g) Pandan valkosuklaata
½ dl sokeria 
1½ prk Flora Vispiä
300 g maustamatonta tuorejuustoa

½ dl sitruunamehua
vadelmahilloa


Murenna keksit ja sekoita joukkoon sulatettu rasva.
Peitä 24 cm irtoreunavuoan pohja leivinpaperilla ja painele keksimuruseos vuokaan.

Laita liivatteet kylmään veteen.
Vatkaa kerma ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
Sulata suklaa vesihauteessa.
Sekoita tuorejuusto sulaan suklaaseen.

Liuota liivatteet tilkkaan kiehuvaa sitruunamehua.
Kaada liivateneste ohuena nauhana koko ajan sekoittaen suklaatuorejuustoseokseen ja sekoita tasaiseksi.

Lisää  kermavaahto suklaaseokseen.
Sekoita seos tasaiseksi ja kaada keksipohjan päälle.

Lusikoi vadelmahilloa minigrip-pussiin. Leikkaa sen kulmaan pikku aukko. Pursota pieniä kasoja hilloa kakun päälle sinne tänne. Levitä niitä grillitikulla hieman pyöräyttäen.
Anna juustokakun hyytyä jääkaapissa vähintään 3-4 tuntia tai yön yli.

2 kommenttia: