lauantai 20. kesäkuuta 2015

Mansikka-valkosuklaajuustokakku

Juhannusaattoaterian jälkiruokana meillä oli tarjolla tällä kertaa mansikka-valkosuklaajuustokakkua. Yhdistin hyväksi todettuun valkosuklaakakkuun mansikoita ja yhdistelmä oli oikein toimiva. Seuraava kokeilu ehkäpä tuoreilla mustikoilla loppukesällä :)







Pohja

200 g Digestive-keksejä
75 g voita

Täyte

1,5 levyä (200 g) valkosuklaata
300 g maustamatonta tuorejuustoa
3,5 dl vispikermaa
½ dl sokeria
4,5 liivatelehteä
½ dl sitruunamehua
mansikoita

Päälle

mansikoita        


Murusta keksit. Sulata voi ja sekoita se keksimurujen joukkoon. Painele murupohja leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan. Puolita mansikoita ja asettele ne halkaistu pinta vuoan reunaa vasten.

Sulata valkosuklaa vesihauteessa. Vaahdota vispikerma. Sekoita sulatettu ja hieman jäähtynyt valkosuklaa tuorejuuston joukkoon. Sekoita joukkoon myös vaahdotettu kerma. Pehmennä liivatelehtiä kylmässä vedessä muutama minuutti. Purista niistä ylimääräinen vesi pois ja liuota ne kuumennettuun sitruunamehuun. Kaada liuotetut liivatteet nauhana muun täytteen joukkoon. Sekoita seos tasaiseksi ja kaada keksipohjan päälle.

Anna juustokakun hyytyä jääkaapissa mielellään yön yli.
Koristele pinta mansikoilla.

2 kommenttia:

  1. Kyllä olet kauniisti saanut mansikat kakkuun esille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Ensimmäisen kerran kokeilin laittaa puolikkaita reunaan koristeeksi. Tykkäsin itsekin lopputuloksesta :)

      Poista