Pohja
200 g
Digestive-keksejä
75 g voita
Täyte
1,5 levyä (200
g) valkosuklaata
300 g
maustamatonta tuorejuustoa
3,5 dl
vispikermaa
½ dl sokeria
4,5
liivatelehteä
½ dl
sitruunamehua
mansikoita
Päälle
mansikoita
Murusta keksit. Sulata voi ja
sekoita se keksimurujen joukkoon. Painele murupohja leivinpaperilla vuorattuun
irtopohjavuokaan. Puolita mansikoita ja asettele ne halkaistu pinta vuoan
reunaa vasten.
Sulata valkosuklaa vesihauteessa.
Vaahdota vispikerma. Sekoita sulatettu ja hieman jäähtynyt valkosuklaa
tuorejuuston joukkoon. Sekoita joukkoon myös vaahdotettu kerma. Pehmennä
liivatelehtiä kylmässä vedessä muutama minuutti. Purista niistä ylimääräinen
vesi pois ja liuota ne kuumennettuun sitruunamehuun. Kaada liuotetut liivatteet
nauhana muun täytteen joukkoon. Sekoita seos tasaiseksi ja kaada keksipohjan
päälle.
Anna juustokakun hyytyä jääkaapissa
mielellään yön yli.
Koristele pinta mansikoilla.
Kyllä olet kauniisti saanut mansikat kakkuun esille!
VastaaPoistaKiitos! Ensimmäisen kerran kokeilin laittaa puolikkaita reunaan koristeeksi. Tykkäsin itsekin lopputuloksesta :)
Poista