Pohja
250 g piparkakkutaikinaa
Täyte
400 g turkkilaista
jogurttia
2 munaa
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
2 prk (à 200 g) maustettua rahkaa (luumu-kaneli tai piparkakku)
1/2 tl kardemummaa
200 g puolukoita
1 1/2 rkl perunajauhoja
Koristeluun
piparkakkuja
kermavaahtoa
Pingota leivinpaperi irtopohjavuokaan (Ø 22-24 cm) reunaosan ja
pohjan väliin.
Kauli palloksi muotoiltu taikina levyksi. Painele se vuoan
pohjalle ja reunoille, n. 3 cm:n korkeuteen.
Sekoita jogurtti, munat, sokeri ja vaniljasokeri tasaiseksi
seokseksi. Ota 2 1/2 dl seosta sivuun. Yhdistä loppuun jogurttiseokseen rahka
ja kardemumma.
Sekoita jäiset puolukat ja 1 rkl perunajauhoa kulhossa.
Ripottele loppu (1/2 rkl) perunajauho piparitaikinapohjan päälle.
Kaada rahkaseos kakkuvuokaan. Ripottele päälle puolukat.
Valuta päälle jogurttiseos.
Paista uunin alimmalla tasolla 175 asteessa 1 h 5 min tai
kunnes kypsä.
Anna jäähtyä. Irrota kakun reunat ohuella lastalla tai
veitsellä ennen irtoreunan avaamista.
Anna kakun vetäytyä jääkaapissa pari tuntia ennen tarjoilua.
Koristele kermavaahtopursotuksilla ja piparkakuilla.
Onpas kaunis, nam! :P
VastaaPoistaT: Serkusten suklaaunelma blogi
Kuulostaa kyllä hyvältä! Piparkakkutaikinaakin olis vielä, pitäisköhän tällaista kokeilla? :)
VastaaPoistaTämä on tosi raikas ja kevyempi täytteiltään kuin tavallinen juustokakku. Suosittelen!
Poista