sunnuntai 27. joulukuuta 2015

Puolukkainen kerroskakku

Joulupöytään piti saada jonkinlainen jälkiruoka. Valion sivuilla oli herkullisen näköinen kuva karpalokerroskakusta, jota sitten hieman muokkasin. Lopputulos oli oikein makoisa.






Pohja



250  g               piparkakkutaikinaa

Täyte

400 g                turkkilaista jogurttia
2                        munaa
1  dl                  sokeria
2  tl                   vaniljasokeria
2  prk  (à 200 g) maustettua rahkaa (luumu-kaneli tai piparkakku)
1/2  tl               kardemummaa
200 g                puolukoita
1 1/2  rkl          perunajauhoja

Koristeluun
                          piparkakkuja
                          kermavaahtoa


Pingota leivinpaperi irtopohjavuokaan (Ø 22-24 cm) reunaosan ja pohjan väliin.
Kauli palloksi muotoiltu taikina levyksi. Painele se vuoan pohjalle ja reunoille, n. 3 cm:n korkeuteen.


Sekoita jogurtti, munat, sokeri ja vaniljasokeri tasaiseksi seokseksi. Ota 2 1/2 dl seosta sivuun. Yhdistä loppuun jogurttiseokseen rahka ja kardemumma.

Sekoita jäiset puolukat ja 1 rkl perunajauhoa kulhossa. Ripottele loppu (1/2 rkl) perunajauho piparitaikinapohjan päälle.

Kaada rahkaseos kakkuvuokaan. Ripottele päälle puolukat. Valuta päälle jogurttiseos.
Paista uunin alimmalla tasolla 175 asteessa 1 h 5 min tai kunnes kypsä.

Anna jäähtyä. Irrota kakun reunat ohuella lastalla tai veitsellä ennen irtoreunan avaamista.
Anna kakun vetäytyä jääkaapissa pari tuntia ennen tarjoilua.
Koristele kermavaahtopursotuksilla ja piparkakuilla.




3 kommenttia:

  1. Onpas kaunis, nam! :P
    T: Serkusten suklaaunelma blogi

    VastaaPoista
  2. Kuulostaa kyllä hyvältä! Piparkakkutaikinaakin olis vielä, pitäisköhän tällaista kokeilla? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä on tosi raikas ja kevyempi täytteiltään kuin tavallinen juustokakku. Suosittelen!

      Poista