Pohja
175 g Domino-keksejä
75 g voita
Täyte
130 g valkosuklaata
400 g Philadelphia-
tuorejuustoa
2 munaa
150 g ranskankermaa
100 g Nutellaa
Ota ranskankerma,
tuorejuusto ja munat ajoissa huoneenlämpöön. Sulata valkosuklaa ja anna hieman
jäähtyä.
Valmista pohja.
Sulata voi ja murskaa keksit. Yhdistä voisula ja keksimurska, painele seos leivinpaperilla
vuoratun 22-/24-senttisen irtopohjavuoan pohjalle. Laita kylmään jähmettymään.
Laita uuni
lämpenemään 150 asteeseen. Sekoita tuorejuusto pehmeäksi, lisää joukkoon munat
yksi kerrallaan. Kääntele joukkoon lopuksi valkosuklaa ja ranskankerma.
Kaada täyte pohjan
päälle. Pehmennä Nutellaa hieman mikrossa ja tiputtele siitä reilun
ruokalusikallisen kokoisia nokareita juustokakun pinnalle. Vedä veitsellä niin, että pinnalle muodostuu
pyörteitä.
Paista
juustokakkua uunissa n. 40–50 minuutin ajan tai kunnes täyte näyttää
hyytyneeltä reunoilta mutta on keskeltä vielä hieman hyllyvää. Avaa uunin
luukku hetkeksi jotta kosteus poistuu, laita luukku takaisin kiinni ja sammuta
uunista virta. Anna kakun hyytyä jälkilämmöllä vielä n. tunnin ajan.
Jäähdytä kakku
täysin vielä huoneenlämmössä ennen kuin siirrät sen jääkaappiin. Kakku on
parasta seuraavana päivänä.
(Resepti Maku.fi-sivustolta)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti