Erilainen tapa tarjota kakku on laittaa se lasiseen kulhoon. Kerrokset näkyvät kivasti astian läpi.
Pohja:
3 munaa
1 dl sokeria
3/4 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 rkl kaakaojauhetta
Kostutus:
1½ dl vahvaa kahvia
Täyte:
1 muna
1 dl sokeria
2½ dl vispikermaa
250 g mascarponejuustoa
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne vaahdon joukkoon. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
Paista 225 asteessa n. 8-10 min. Kumoa pohja sokeroidulle leivinpaperille. Anna jäähtyä.
Valmista täyte vispaamalla muna ja sokeri vaahdoksi. Vatkaa myös kerma vaahdoksi ja lisää siihen mascarponejuusto. Yhdistä seos muna-sokerivaahtoon.
Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan. Pohjasta saa kaksi pyöreää ja kaksi puolikasta osaa. Aloita kokoaminen laittamalla lasisen kulhon pohjalle 1/4 täytteestä ja sen päälle pohjapala. Kostuta pohja ja jatka kakun kokoamista siten, että päällimmäiseksi tulee täyte.
Anna kakun vetäytyä seuraavaan päivään.
Kakun pinnalle voit vielä siivilöidä kaakaojauhetta ennen tarjoilua tai vaikka piparinmuruja ;)
(Pipareista pitsikakkuun - Ulla Svensk)
Pohja:
3 munaa
1 dl sokeria
3/4 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 rkl kaakaojauhetta
Kostutus:
1½ dl vahvaa kahvia
Täyte:
1 muna
1 dl sokeria
2½ dl vispikermaa
250 g mascarponejuustoa
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne vaahdon joukkoon. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
Paista 225 asteessa n. 8-10 min. Kumoa pohja sokeroidulle leivinpaperille. Anna jäähtyä.
Valmista täyte vispaamalla muna ja sokeri vaahdoksi. Vatkaa myös kerma vaahdoksi ja lisää siihen mascarponejuusto. Yhdistä seos muna-sokerivaahtoon.
Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan. Pohjasta saa kaksi pyöreää ja kaksi puolikasta osaa. Aloita kokoaminen laittamalla lasisen kulhon pohjalle 1/4 täytteestä ja sen päälle pohjapala. Kostuta pohja ja jatka kakun kokoamista siten, että päällimmäiseksi tulee täyte.
Anna kakun vetäytyä seuraavaan päivään.
Kakun pinnalle voit vielä siivilöidä kaakaojauhetta ennen tarjoilua tai vaikka piparinmuruja ;)
(Pipareista pitsikakkuun - Ulla Svensk)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti