2 1/2 dl | maitoa | ||
1 dl | sokeria | ||
1 tl | kardemummaa | ||
½ tl | suolaa | ||
(1 | muna) | ||
1 ps (11 g) | kuivahiivaa | ||
6 - 7 dl | vehnäjauhoja | ||
100 g | voita |
1 pkt (500 g) valmista piparitaikinaa
Lämmitä maito. Lisää maitoon sokeri, kardemumma, suola, (muna) ja
pieneen jauhomäärään sekoitettu kuivahiiva. Alusta taikinaan loput
jauhot vähitellen ja alustamisen loppuvaiheessa pehmeä voi.
Kohota lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi eli 20 - 30 minuuttia.
Kaaviloi
kohonnut pullataikina n. 60 x 30 cm:n isoksi suorakaiteen muotoiseksi
levyksi, kuten korvapuusteja tehdessä. Kaaviloi pullataikinalevyn päälle
pehmeäksi sulanut piparkakkutaikinalevy ohueksi
ja yhtä suureksi levyksi kuin on pohja pullataikinasta. Kääri
kerrostaikina rullalle kääretortun tapaan. Saksi rullaa reiluun puoleen
väliin n. 1½ cm:n välein, mutta älä leikkaa rullasta viipaleita kokonaan
irti. Näin saat pulla-piparitaikinarullasta ison kranssin avaamalla viipaleita osittain irti ja
kiertämällä koko rullan ympyräksi.
Voitele kohonnut kranssi munalla ja ripottele
pinnalle raesokeria. Paista n. 190 asteisen uunin toiseksi alimmalla
tasolla 20-30 min.
(Piparikranssin ohje Myllyn Paras)
Kaunis kranssi! Kivan kuuloinen ohje!
VastaaPoistaKiitos! Tosi nopeasti sain jouluisaa pullaa pöytään :)
VastaaPoista