Pohja | |
1/2 pkt (à 400 g) | digestivekeksejä |
75 g | voita |
Täyte | |
2 prk (à 250 g) | maitorahkaa |
1 rs (180 g) | maustamatonta tuorejuustoa |
1 dl | vispikermaa |
1 1/2 dl | sokeria |
3 | kananmunaa |
1/2 dl | maissitärkkelysjauhoja (Maizena) |
2 tl | vanilliinisokeria |
2 rkl | sitruunanmehua |
Pinta | |
1 dl | mustikoita (pakaste) |
3/4 rkl | sokeria |
torstai 1. elokuuta 2013
Mustikkamarmoroitu rahka-juustokakku
Kauden marjat ovat olleet pääosissa viime postauksissani ja niin tälläkin kertaa. Nyt kokeilin keväällä Pirkassa ollutta reseptiä.
Hienonna
keksit monitoimikoneessa. Sekoita joukkoon sulatettu voi. Painele seos
leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle,
jonka reunat on voideltu.
Sekoita täytteen ainekset tukevalla kierrevatkaimella ja kaada seos vuokaan.
Mittaa
sulaneet mustikat ja sokeri kulhoon. Soseuta sauvasekoittimella.
Lusikoi mustikkasose laikuiksi kakun pinnalle. Marmoroi pinta: Pidä
veistä kohtisuorasti kakun pintaan nähden ja vedä sillä raitoja.
Paista
kakkua 175 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 50 minuuttia. Anna
jäähtyä sen aikaa, ettei vuoka enää tunnu kuumalta. Irrota kakun reunat
vuoan reunoista varovasti veitsellä, mutta jätä kakku vuokaan. (Näin
kakkuun ei jäähtymisen aikana niin helposti synny repeämiä.) Anna
jäähtyä huoneenlämpöiseksi ja siirrä jääkaappiin.
Anna
kakun vetäytyä muutaman tunnin ajan tai mielellään yön yli. Irrota
kakku vuoasta vasta täysin jäähtyneenä. Tarjoa mustikkamarmoroitu
juustokakku jääkaappikylmänä.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Onpa kaunis kakku!! Ihan kuin sydämiä menisi jonossa!! :)
VastaaPoistaKiitos! Täytyy ensi kerralla laittaa vähän pienempiä marjanökkösiä, niin saa vielä siistimmän :)
VastaaPoista