tiistai 13. elokuuta 2013

Paholaisen kakku

Tämä kakku sopii hyvin suklaisten makujen ystävälle ja on erittäin helppotekoinen.



5 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
1 dl kaakaojauhetta
4 dl sokeria
1 tl vanilliinisokeria
1 tl soodaa

2 dl maitoa
2 munaa
150 g sulatettua voita

Kuorrutus
50 g voita
4 rkl vahvaa kahvia
2 dl tomusokeria
1 rkl kaakaojauhetta

Sekoita kuivat aineet keskenään.
Sekoita toisessa kulhossa maito, munat ja sula rasva keskenään ja lisää ne kuiviin aineisiin.
Kaada taikina voideltuun kakkuvuokaan ja paista 175 asteessa n. 60 min.

Valmista kuorrutus: Sulata voi. Lisää kahvi, kaakaojauhe ja tomusokeri sulaan rasvaan. Koristele kakku valuttamalla kuorrutetta jäähtyneen kakun päälle.

(Pipareista pitsikakkuun- kirja)

6 kommenttia:

  1. Näyttää ja kuulostaa hyvältä! Jos on suklaisten makujen ystävälle sopiva, niin sittenhän se on anakin mun mieleen :) Kokeiluun menee.

    VastaaPoista
  2. Wooow, beautiful! It looks delicious :D
    Greetings from Holland!
    xx Daphne

    VastaaPoista
  3. Kiitos Tita! Tämä kakku sopii hyvin myös perheen aloittelevien leipurien tehtäväksi. Kuorrutteen voi jättää myös pois halutessaan.

    Thanks Daphne! This cake is called The Devil´s Cake in Finnish :)

    VastaaPoista
  4. Nam, herkullisen näköinen kahvikakku! :)

    VastaaPoista
  5. tulipas pahanmakuista!

    VastaaPoista
  6. Ikävä kuulla, että ei maistunut.

    VastaaPoista