5 dl vehnäjauhoja
1,5 dl sokeria (lisää sokeria, mikäli omenasose ei ole makeutettua)
80 g hasselpähkinärouhetta
1 tl ruokasoodaa
1/2 tl suolaa
1 tl kanelia
2 dl omenasosetta tai -hilloa
1 prk kermaviiliä
2 munaa
1 dl ruokaöljyä
Sekoita kuivat aineet keskenään. Yhdistä omenasose tai -hillo kermaviiliin ja lisää kuiva-aineseokseen. Lisää munat yksitellen, sitten ruokaöljy ja sekoita tasaiseksi.
1,5 dl sokeria (lisää sokeria, mikäli omenasose ei ole makeutettua)
80 g hasselpähkinärouhetta
1 tl ruokasoodaa
1/2 tl suolaa
1 tl kanelia
2 dl omenasosetta tai -hilloa
1 prk kermaviiliä
2 munaa
1 dl ruokaöljyä
Sekoita kuivat aineet keskenään. Yhdistä omenasose tai -hillo kermaviiliin ja lisää kuiva-aineseokseen. Lisää munat yksitellen, sitten ruokaöljy ja sekoita tasaiseksi.
Paista kahden litran vuoassa 175 asteessa noin tunti.
Hyvää ruokahalua-kirja (Kotikokin parhaat leivontaohjeet)
Maistuu varmasti ihanan omenaiselta ja hauska toinen nimi sillä on:).
VastaaPoistaKakku on tosi mehevä. Tykkään myös kovasti sen sisältämästä pähkinärouheesta. Nimi on varmaankin jokin sisäpiirivitsi kakun kehittäjältä :)
VastaaPoistaHaha toi nimi! :-D Mutta hyvältä vaikuttaa kakku, mä just koitan miettiä mihin käyttäisin noi muutamat jäljellä olevat omenat :-)
VastaaPoistaMulla pyörii myös jonkun verran omppuja vielä, enkä haluaisi hukkaan niitä laittaa. Reseptejä on tullut sillä silmällä katseltua. Omenariisi sekä omenajuustokakku vaikuttaisivat aika kivoilta toteuttaa...
VastaaPoistaIhan tuli lapsuus mieleen. Tollopetterin kakkua tehtiin silloin 70-80-lukujen vaihteessa äitylin kanssa :)
VastaaPoista