lauantai 5. lokakuuta 2013

Sitruunainen omenamoussetorttu

Perinteisestä poikkeava tekotapa innosti kokeilemaan ja hieman muokkaamaan tätä ohjetta, joka osui silmiin sanomalehdessä.



 


Omenamousse:
200 g maustamatonta tuorejuustoa
3 dl omenahilloa (tai sokeroimatonta omenasosetta + 1 dl sokeria)
2,5 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
½ sitruunan raastettu kuori
1 tl kanelia
4 rkl sitruunamehua
4 liivatelehteä

Pohja:
½ pkt (200 g) murotaikinaa
1 dl kinuskikastiketta

Omenamurupinta:
3 isoa omenaa (tai 6 pientä)
2 rkl voita
3 rkl fariinisokeria
½ dl sitruunamehua
½ pkt (200 g) murotaikinaa

Valmista omenamousse. Vaahdota vaniljakastike. Laita liivatteet kylmään veteen pehmenemään.
Sekoita tuorejuustoon omenahillo, sitruunan raastettu kuori ja kaneli.
Sulata liivate kiehuvaan sitruunamehuun. Lisää se tuorejuustoseokseen ohuena nauhana koko ajan vatkaten. Kaada myös vaniljakastikevaahto joukkoon.
Laita omenamousse muutamaksi tunniksi jääkaappiin hyytymään.

Kauli murotaikina ja laita se piirakkavuoan pohjalle, jonka halkaisija on n. 20-25 cm.

Kuori ja viipaloi omenat. Kuullota niitä kasarissa n. 10 min voin ja fariinisokerin kanssa.
Lisää sitruunamehu ja kaada seos matalaan pieneen vuokaan, joka sopii uuniin yhtäaikaa piirakkavuoan kanssa.
Murenna loput murotaikinasta omenaseoksen päälle.

Paista piirakkapohjaa sekä omenamuruseosta n. 20 min 200 asteessa. Anna niiden jäähtyä hetki.

Kokoa torttu. Levitä kinuskikastiketta pohjalle. Lusikoi päälle omenamoussea ja kruunaa torttu lopuksi omenamuruseoksella. Päälle voit vielä valuttaa halutessasi kinuskikastiketta.

3 kommenttia:

  1. Oi miten herkullisen näköinen... ja niin ihanat ainekset, että on varmasti ihanaa:).

    VastaaPoista
  2. Kiitos :) Sitruunan maku oli aika voimakas, joten sitä voisi vaikka hieman vähentää, jos ei ole niin kovasti sen perään... Itse tykkäsin kyllä.

    VastaaPoista
  3. Voi mikä ihanuus!! Tämä herkku vie taatusti kielen mennessään!

    VastaaPoista