Pohja
4 kananmunaa
2 dl sokeria
1 1/2 dl vehnäjauhoja
1/2 dl kaakaojauhetta
(tummaa)
1 1/2 tl leivinjauhetta
Täyte
2,5 dl vispikermaa
1 prk (250 g)
maitorahkaa
1 1/2 dl (150 g) luumumarmeladia
Kostutus
maitoa
vaniljasokeria
Vaahdota munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita
keskenään vehnäjauhot, kaakaojauhe ja leivinjauhe. Lisää seos muna-sokerivaahtoon.
Sekoita.
Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan
(halkaisija n. 24 cm).
Paista 175-asteisessa uunissa alimmalla tasolla noin 40
minuuttia. Kokeile kakun kypsyys.
Kumoa kakku vuoasta hieman jäähtyneenä. Jaa jäähtynyt kakku
kolmeen osaan.
Valmista täyte:
Vatkaa kerma vaahdoksi. Yhdistä kaikki ainekset.
Kostuta kakkulevyt maito-vaniljasokeriseoksella.
Jaa täyte kahteen väliin.
Koriste kakku haluamallasi tavalla.
Kuvassa päällä on sokerimassakuorrutus, johon on tehty pikeerillä lumihiutaleita.
Reunoja kiertävät valmispiparitaikinasta tehdyt talot, jotka on myös kuvioitu pikeerillä.
Tämä onkin hieno idea! Piparkakkua kakussa, ihana jouluinen akku.
VastaaPoista