torstai 26. joulukuuta 2013

Luumurahkatäytekakku

Mummoni teki aina jouluksi täytekakun. Itsellä se ei ole kuulunut perinteisiin ainakaan tähän asti. Joulun aikaan tapaamme siskojeni perheiden kanssa äitini luona ja tuomme jokainen jotain yhteiseen pöytään. Tällä kertaa virisi idea tehdä luumurahkatäytteinen täytekakku piparisomistein.



Pohja



4                      kananmunaa
2 dl                  sokeria
1 1/2 dl            vehnäjauhoja
1/2 dl               kaakaojauhetta (tummaa)
1 1/2 tl             leivinjauhetta

Täyte


2,5  dl               vispikermaa
1 prk (250 g)     maitorahkaa
1 1/2  dl  (150 g) luumumarmeladia

Kostutus

maitoa
vaniljasokeria


Vaahdota munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita keskenään vehnäjauhot, kaakaojauhe ja leivinjauhe. Lisää seos muna-sokerivaahtoon. Sekoita.
Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan (halkaisija n. 24 cm). 
Paista 175-asteisessa uunissa alimmalla tasolla noin 40 minuuttia. Kokeile kakun kypsyys.
Kumoa kakku vuoasta hieman jäähtyneenä. Jaa jäähtynyt kakku kolmeen osaan.


Valmista täyte:
Vatkaa kerma vaahdoksi. Yhdistä kaikki ainekset.
Kostuta kakkulevyt maito-vaniljasokeriseoksella.
Jaa täyte kahteen väliin.

Koriste kakku haluamallasi tavalla.
Kuvassa päällä on sokerimassakuorrutus, johon on tehty pikeerillä lumihiutaleita.
Reunoja kiertävät valmispiparitaikinasta tehdyt talot, jotka on myös kuvioitu pikeerillä.



1 kommentti:

  1. Tämä onkin hieno idea! Piparkakkua kakussa, ihana jouluinen akku.

    VastaaPoista