sunnuntai 12. tammikuuta 2014

Vaniljainen luumurahkakakku

Uuden vuoden aikaan pöydässä oli mm. tätä luumurahkakakkua.

 

Pohja:

65 g voita
35 g tummaa suklaata
1 dl sokeria 
½ tl vaniljasokeria 
1 kananmuna
1 dl vehnäjauhoja

Sulata voi kattilassa. Ota kattila liedeltä ja lisää suklaapalat voisulaan. Sekoita, kunnes seos on tasaista.
Lisää sokeri, suola ja vaniljasokeri. Sekoita muna joukkoon. Lisää lopuksi vehnäjauhot. Kaada taikina vuokaan.
Paista 175 asteessa n. 15 minuuttia. Tarvittaessa pese vuoan reunarengas. Anna jäähtyä ennen täytteen kaatamista.

Täyte:

2 tl liivatelehteä
2 rkl vettä
250 g maitorahkaa
1 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
1 prk vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
½ prk luumumarmeladia

Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen.
Kostuta jäähtynyt pohja esim. maidolla. Vatkaa vaniljakastike, lisää vaahdon joukkoon rahka, sokerit ja luumumarmeladi.
Kiehauta tilkka vettä ja sulata liivatelehdet siihen. Annan jäähtyä hetki. Lisää liivateseos täytteen joukkoon pikku hiljaa koko ajan voimakkaasti vatkaten.
Kaada täyte pohja päälle, hyydytä jääkaapissa.
Koristele kakku haluamallasi tavalla.


Ohje Kirsin keittiöstä pienin muutoksin...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti