sunnuntai 12. tammikuuta 2014

Taateliruudut hasselpähkinätoscalla

Näitä taateliruutuja tein ensi kerran viime joulun jälkeen. Tällä kertaa kokeilin niitä toscakuorrutuksella. Yhdistelmä tuntui toimivan oikein hyvin :)





1 pkt (250 g) kivettömiä taateleita
2 dl vettä
200 g voita
3 ½ dl vehnäjauhoja
2 tl vaniljasokeria
2 tl soodaa
2 kananmunaa
1 ½ dl sokeria
1 dl smetanaa/kermaviiliä/ranskankermaa

Keitä taatelit pehmeiksi vedessä, n. 5 min. Ota kattila pois liedeltä ja paloittele rasva joukkoon.
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää smetana tms.
Yhdistä kuivat aineet keskenään.
Sekoita jauhot muna-sokerivaahtoon. Lisää myös taateliseos.
Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan (n. 25 x 35 cm).
Paista 175 asteessa n. 20 min.


Kuorrute:

160 g hasselpähkinärouhetta
150 g voita
1½ dl sokeria
3 rkl vehnäjauhoja
3 rkl kermaa tai maitoa


Valmista pohjan paistumisen aikana pähkinätosca. Mittaa kaikki kuorrutteen ainekset kattilaan ja anna kiehua hiljalleen, koko ajan sekoittaen. 

Ota pohja uunista ja kaada toscakuorrute sen päälle. Paista vielä 15 minuuttia. Anna jäähtyä.



(Kuorrutteen ohje Open café)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti