1 pkt (250 g)
kivettömiä taateleita
2 dl vettä
200 g voita
3 ½ dl
vehnäjauhoja
2 tl
vaniljasokeria
2 tl soodaa
2 kananmunaa
1 ½ dl sokeria
1 dl
smetanaa/kermaviiliä/ranskankermaa
Keitä taatelit pehmeiksi vedessä, n. 5 min. Ota kattila pois liedeltä ja paloittele rasva joukkoon.
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää smetana tms.
Yhdistä kuivat aineet keskenään.
Sekoita jauhot muna-sokerivaahtoon. Lisää myös taateliseos.
Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan (n. 25 x 35 cm).
Paista 175 asteessa n. 20 min.
Kuorrute:
160 g
hasselpähkinärouhetta
150 g voita
1½ dl sokeria
3 rkl
vehnäjauhoja
3 rkl kermaa
tai maitoa
Valmista pohjan
paistumisen aikana pähkinätosca. Mittaa kaikki kuorrutteen ainekset kattilaan
ja anna kiehua hiljalleen, koko ajan sekoittaen.
Ota pohja
uunista ja kaada toscakuorrute sen päälle. Paista vielä 15 minuuttia. Anna
jäähtyä.
(Kuorrutteen ohje Open café)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti