sunnuntai 9. helmikuuta 2014

Graham-puolukkakakku

Vaatimattomasta ulkokuoresta huolimatta tosi hyvää kakkusta. Vaihdoin puolet vehnäjauhoista grahamjauhoiksi.



150 g pehmeää voita
1½ dl sokeria
½ tl suolaa
2 munaa
2 dl vehnäjauhoja
2 dl grahamjauhoja (alkuperäisohje pelkillä vehnäjauhoilla, yht. 4 dl)
2 tl kardemummaa
1 dl maitoa
2 tl leivinjauhetta

Pinnalle:

2 dl puolukoita
½ dl fariinisokeria
½ dl kaurahiutaleita

Sekoita leivinjauhe pieneen määrään vehnäjauhoja. Sekoita kaikki muut ainekset kerralla sekaisin ja sekoita 4-5 minuutin ajan. Lisää leivinjauheseos ja sekoita hyvin.
Kaada voideltuun ja jauhotettuun vuokaan halk n. 20 cm.
Ripottele pinnalle puolukat ja sekoita keskenään fariinisokeri sekä keurahiutaleet, ripottele marjojen päälle.
Paista uunin alaritilällä 175 asteessa n. 40 min.


(Ulla Svensk,  Lempileivonnaiset)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti